2 °C Budapest
Több millió kínai maszkot dobott piacra a magyar ALDI: ennyibe kerül, így néz ki

Több millió kínai maszkot dobott piacra a magyar ALDI: ennyibe kerül, így néz ki

2020. április 24. 09:45

Kétmillió darab, egyszer használatos maszkot dobott piacra Magyarországon az ALDI - értesült a Pénzcentrum. A Kínából származó termék 10 darabos csomagban kerül a boltok polcaira, és 3999 forintért lehet megvásárolni.

Noha megoszlanak a vélemények a maszkok általános használatáról, egyre több szakember javasolja, hogy inkább ne lépjünk ki nélküle az utcára, különösen, ha sok emberrel érintkezhetünk, például tömegközlekedési eszközt használunk, vagy épp bevásárolunk. Szerte a világon, és idehaza is ugyanakkor nemcsak ajánlás a maszkhasználat, hanem egyenesen előírás. Karácsony Gergely például még a hét elején jelentette be, hogy Budapest valamennyi kereskedelmi egységében, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon, továbbá a taxik igénybevételekor is kötelező lesz maszkot, vagy arcot eltakaró kendőt, illetve sálat viselni április 27-től.

Nos, ez mind szép és jó, ugyanakkor nem is olyan egyszerű beszerezni ezeket, az elmúlt hetekben ugyanis számos kereskedőnél - például patikákban - lehetett készlethiányról hallani, még a kormány is sikerként könyveli el nap mint nap, amikor újabb szállítmány érkezik az egészségügyi ellátórendszerbe. Vannak ugyan kisüzemek, amelyek ráálltak a maszkkészítésre, és egyre több helyen kapni (főként webshopokban) kézműves termékeket is, kiskereskedelmi láncoknál azonban eddig csak hébe-hóba találkozhattunk a termékkel. Most a Pénzcentrum egyik hűséges olvasója szúrta ki az ALDI egyik budapesti boltjában, hogy már maszk is van a diszkontláncban. Íme:

Mivel kíváncsiak voltunk, mit is lehet tudni a termékről, annak áráról, származási helyéről, illetve az árukészlet nagyságáról, így megkerestük kérdéseinkkel az ALDI Magyarországot.

Pénzcentrum: Milyen egységáron, és kiszerelésben lehet kapni a maszkokat?

ALDI: Az ALDI Magyarország által értékesített szájmaszkot kizárólag egyféle kiszerelésben, 10 darabos csomagban lehet megvásárolni 3999 forintért, azaz 399 forint/db áron.

Pénzcentrum: Hány darab maszk került most kiskereskedelmi forgalomba?

ALDI: Jelenleg 500 000 szájmaszk áll rendelkezésre országosan a magyarországi ALDI-üzletekben. A teljes készletállomány 2 millió darab, vagyis 200 000 csomag, amely az ALDI biatorbágyi központi raktárából kerül majd országos szintű leosztásra.

Pénzcentrum: Várható-e a készletállomány további bővítése?

ALDI: Egyelőre 2 millió maszk áll a magyarországi ALDI üzleteken keresztül a vásárlók rendelkezésére.

Pénzcentrum: Egységesen osztják szét a hálózatban, vagy figyelembe veszik a járvány statisztikai mutatóit?

ALDI: Az első 500 000 darabot országosan közel egységesen osztotta szét az ALDI, az arányokat tekintve a nagy forgalmú, kiemelt üzletek némileg több szájmaszkot kaptak.

Pénzcentrum: Van-e egy vásárlásra vonatkozó mennyiségi korlátozás a maszkok esetében?

ALDI: Az ALDI magyarországi piacra lépése óta valamennyi termékét háztartási mennyiségben értékesíti, ez vonatkozik a szájmaszkokra is, így egy vásárló maximum öt csomag, vagyis 50 db szájmaszkot tud majd megvásárolni.

Pénzcentrum: Ki gyártja a maszkokat? Ha import, akkor honnan érkezik?

ALDI: A szájmaszk forgalmazója az osztrák EIE Import GmbH, a termék származási helye Kína.

Pénzcentrum: Mit lehet tudni a maszkokról? Ezek milyen típusú termékek, sokféle változat van, a legegyszerűbb verzióktól, a mosható típusokon át, egészen a járványügyi változatokig?

ALDI: Az ALDI-ban kapható szájmaszk egy háromrétegű, egyszer használatos háztartási orr- és szájmaszk. A termék nem minősül egyéni védőeszköznek, illetve orvostechnikai eszköznek.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38