16 °C Budapest

Hatalmas segítséget kaptak a magyar nyugdíjasok: a biztonságuk a tét

2020. április 21. 12:18

A fokozottan veszélyeztetett, nagy valószínűséggel kizárólag 65 éves, vagy annál idősebb emberekből álló háztartások térképes kereshetőségével támogatja országosan az önkormányzatokat szociális feladataik ellátásban egy magyar tanácsadó cég. A személyes adatok nélküli statisztika digitális formában, térképen megjelenítve válik elérhetővé. Mindezt a szolgáltató ingyen bocsátja rendelkezésre. A szolgáltatást kizárólag az önkormányzat megbízásából eljáró, hivatalos személy igényelheti.

Április 21-től, kizárólag írásbeli megkeresést követően, a hazai önkormányzatok hivatalos személyei számára teszi elérhetővé speciális szolgáltatását egy magyar tanácsadó cég. Az önkormányzatok számára most különösen fontos, hogy minden, a vírus által veszélyeztetett, esetleg rászoruló idősek által lakott háztartást elérjenek, és fel tudják ajánlani a szociális segítséget - ismertette a felajánlást Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője. Ez a kisebb településeken, ahol szinte mindenki mindenkit ismer, nem jelent problémát, de a városokban akár megoldhatatlan gondot okoz. A most felkínált információk egy része elvben az önkormányzatok számára is hozzáférhető, de térképes adatvizualizáció és egységes megjelenítés nem áll rendelkezésükre, amivel megkönnyíthetnék a szociális ellátásban dolgozó intézményeik munkáját.

Tanácsadási szolgáltatásaink része, hogy ügyfeleinket támogatjuk egy-egy üzleti tevékenység helyszínének optimalizálásában, amihez természetszerűen hozzátartozik egy-egy környék és a feltételezhetően ott élő háztartások összetételének ismerete és természetesen geoinformatikai adatok megjelenítése is

- tette hozzá a vezető.

A felajánlott térinformatikai szolgáltatás egyrészt kontrollként szolgálhat a hivatal dolgozói számára, hogy a jelenleg használt listáikon valóban minden, potenciálisan rászoruló személy, szerepel-e. Másrészt, mivel a - feltételezhetően veszélyeztetett - háztartásokat térképen is ábrázolták, a megoldás segíthet az ellátási logisztika, a szociális munkások útvonalának tervezésében, nyilvántartásában is.

Bár az adatbázishoz nevek nem tartoznak, és előfordulhat, hogy az információk nem teljesen naprakészek, a vállalat vezetői biztosak abban, hogy komoly hatékonyságnövelő eszköz lehet ott, ahol élnek a lehetőséggel. Az adatokhoz az önkormányzatok szerződést követően, elektronikus formában férnek majd hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm