15 °C Budapest
Kiakadt Zacher Gábor: nagyon rossz ötlet az idősotthonok kiürítése

Kiakadt Zacher Gábor: nagyon rossz ötlet az idősotthonok kiürítése

2020. április 12. 13:30

Kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket, orvosokat kellene az idősotthonokba vinni a felszerlésekkel együtt - jelentette ki Zacher Gábor. A toxikológus, aki most mentősként dolgozik azt mondta, rossz taktikai lépés kórházba szállítani a bentlakókat.

Zacher Gábor szerint nagyon komoly taktikai hiba kiüríteni az idősotthonokat. A toxikológus, aki jelenleg menőorvosként dolgozik, az ATV Civil a pályán című műsorának szombat esti adásában azt mondta, a kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket és az orvosokat kellene az idősotthonokba telepíteni, a megfelelő felszerelésekkel együtt.

Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet buszokkal, mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le

- fogalmazott Honvédkórház sürgősségi centrumának korábbi vezetője. A műsorvezető felvetésére, miszerint Zacher a protokoll ellen beszél, az orvos azt mondta: "igen, de én csak a saját szakmai véleményemet mondom, és nagyon sokan ezzel értenek egyet."

Kollégáim sem nem értik ezt a lépést, hogy miért nem oda telepítik az egészségügyet, miért kell az idős embereket kórházba vinni, még inkább megtölteni a már amúgy is telített fővárosi kórházakat. Ez egy nagyon rossz taktikai lépés volt

- jelentette ki az orvos.

(Címlapfotó - MTI Fotó: Mohai Balázs)

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?