Visszaépítik a 13. havi nyugdíjat: itt vannak a részletek

Visszaépítik a 13. havi nyugdíjat: itt vannak a részletek

2020. április 6. 12:16

Visszavezetik a 13. havi nyugdíjakat - jelentette be Orbán Viktor. A kormányfő ismertette a részleteket is.

Visszahozzák a 13. havi nyugdjakat - jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. Mint mondta, a nehéz időkben nem csak a dolgozókra, hanem az idősekre is gondolni kell. A miniszterelnök ismertette: a család- és nyugdíjasvédelmi program keretein belül négy részletben jön vissza a juttatás.

2021. februárjában a januári nyugdíjon felül egy heti nyugdíjat utalnak majd, ez lesz majd 2022-ben, '23-ban és '24-ben is

- fogalmazott a kormányfő.

Pénzcentrum vélemény
Fontos kiemelni, hogy a nyugdíjasok az elmúlt években nem részesültek a jelentős hazai bérnövekedésből, mert a nyugdíjak "csak" az inflációt követve emlekedtek. Így a mostani lépéssel a nyugdíjak valmelyest felzárkózhatnak a keresetekhez, főként, hogy a munkaerőpiacra is komoy ütést mért a koronavírus-válság, sokakat elbocsátottak, és számosszektorban a bérek is befagytak (jobb esetben). A Portfolio elemzői véleménye szerint az viszont mindenképp kockázatosnak látszik, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben a kormány a költségvetésbe négy éven keresztül beégeti a nagyobb nyugdíjkiadásokat. Érdemes megjegyezni, hogy ebben a formájában ez a lépés (időzítésben) nem a koronavírus-járvány elleni védekezés része.

A gazdaságvédelem keretében meghirdetett 2. csomagról olvasd el alábbi cikkünket:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?