12 °C Budapest
Itt van Orbán Viktor újabb bejelentése: jön az újabb gazdasági csomag

Itt van Orbán Viktor újabb bejelentése: jön az újabb gazdasági csomag

2020. április 6. 12:07

Facebook-oldalán tesz bejelentést délben, a kormányfő az új gazdaságvédelmi akciótervet ismerteti. Cikkünk folyamatosan frissül.

A Facebookon tett újabb bejelentést Orbán Viktor, a kormányfő az új gazdaságvédelmi intézkedésekről beszélt.

A helyzetet igazságtalan: nem tehetünk róla, de nem változtat a tényen, hogy ez egy kihívás. Nem törődhetünk bele, meg kell vele küzdeni: "olyan gazdasági intézkedéseket kell hozni, ami átsegít minket a nehéz szakaszon" - fogalmazott. Hozzátette, hogy "a cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit hozzunk létre."

"Három ütemben hozzuk létre az új gazdaságvédelmi akciótervet" - közölte a kormányfő. Az első gazdasávédelmi csomag volt a bankhitelek felfüggesztése és a katások-ra vonatkozó kedvezmények - sorolta. Megjegyezte: "a három szakasz összesen 18-22%-a lesz a GDP-nek, ebbe beleértjük a jegybank programjait is." Majd hozzátette, hogy ma megindul a második szakasz, amely keretében

A 2020-as költségvetéstől eltérünk. A költségvetési hiányt 1 százalékról 2,7 százalékra módosítjuk a költségvetésben

- fogalmazott Orbán Viktor, aki fel is sorolta a 2. gazdaságvédelmi program egyes pontjait, és azokban ki is emelt egy-egy intézkedést. Itt fontos megjegyezni, hogy ennél jóval több eleme lesz az egyes programpontoknak; az erről szóló rendelet még a mai nap folyamán megjelenik a Magyar Közlönyben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az alábbi 5 program indul el a mai napon:

  • Munkahelymegőrzés - Például: a rövidített munkavégzés esetén az állam átvállalja a bérköltségek egy részét. A kormányfő szerint ez a bértámogatás egy speciális magyar formája lesz. Viszont konkrét százalékot és a programelemre szánt keretösszeget nem említette a miniszterelnök.
  • Munkahelyteremtés - Például: Beruházásokat támogat a kormány, 450 milliárd forint értékben.
  • Kiemelt ágazatok támogatása - Például: Turizmus, egészségipar, élelmiszeripar, mezőgazdaság, logisztika, közelekdés, film és kreatív ipar. Orbán Viktor viszont azzal kapcsolatban nem bocsátkozott részletekbe, hogy ezek a kiemelt ágazatok milyen intézkedésekre számíthatnak.
  • Vállalatok finanszírozása - Például: Magyar vállalkozásoknak 2000 milliárd forint értékben kamat- és garancia-támogatott hitelek folyósítása.
  • Családok és a nyugdíjasok támogatása elem - Például: Több részletben visszahozzák a 13. havi nyugdíjat. (részletek itt)

"Az egész programot Palkovics László felügyeli, a vállalatok újraindításáért Bártfai-Mager Andrea felel, míg a költségvetési ügyekért Varga Mihály" - mondta el zárszóként a magyar miniszterelnök. A bejelentett intézkedések várhatóan a mai nap folyamán jelennek meg a Magyar Közlönyben.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?