34 °C Budapest
Varga Mihály: szükség lehet hatósági árak bevezetésére

Varga Mihály: szükség lehet hatósági árak bevezetésére

2020. március 19. 21:18

A pénzügyminiszter szerint bizonyos termékeknél indokolt lehet az árak rögzítése. Jó esetben pozitív nulla lehet idén a GDP növekedése.

Zuhanunk

- mondta az idei gazdasági kilátásokról Varga Mihály az ATV-ben. A pénzügyminiszter szerint már annak is örülni kell, ha 2020-ban "pozitív nulla" lesz a növekedés mértéke, nem fordul negatívba a mutató. A magyar gazdaság legalább negyedrészben kitett a német gazdaságban, így az ottani kedvezőtlen gazdasági helyzet hatással lesz a magyar növekedésre.

A miniszter a tegnap bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések kapcsán kifejtette, hogy a hiteltörlesztési moratóriummal mintegy 3000 milliárd forintot hagytak a gazdaságban, vállalkozásoknál, magánszemélyeknél. Szerinte most ez volt a legsürgősebb, a munkájukat elvesztők megsegítése a következő körben kerülhet napirendre, amikor az elbocsátások ténylegesen beindulnak.

Ennek jeleit egyelőre nem látni a statisztikában, de nem lehetnek kétségeink, hogy erre sor fog kerülni.

A miniszter a 360 forintos euróárfolyam kapcsán jelezte, hogy a kormánynak nincs árfolyamcélja, valamint úgy értékelt, hogy a piac jelenleg így áraz.

A hatósági árak bevezetéséről azt mondta, hogy például egészségügyi termékek, a járvány terjedését megakadályozó eszközök esetében indokolt lehet az alkalmazása - az élelmiszereket nem említette.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hírre, mely szerint az Európai Unió mintegy 2000 milliárd forint összegű támogatást biztosítana Magyarország számára a koronavírus negatív gazdasági hatásainak kivédésre, Varga közölte, hogy ő nem tud szabad forrásról. Brüsszel a mostani költségvetési ciklusban rendelkezésre álló kohéziós alap még fel nem használt részéből különítene el erre a célra forrásokat, csakhogy Magyarország a rá jutó részt már teljes egészében lekötötte.

Címlapkép: ATV

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52