17 °C Budapest
Karácsony: hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék, óvodák, fürdők

Karácsony: hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék, óvodák, fürdők

2020. március 14. 16:31

Hétfőtől bezárnak a budapesti óvodák, bölcsődék, fürdők és az állatkert is - jelentette be a főpolgármester.

Karácsony Gergely a budapesti operatív törzs ülése utáni tájékoztatón elmondta, a magyar fővárosnak van lehetősége tanulni a korábbi esetekből, az pedig világos, hogy a jó gyakorlat a város leállítása, amennyire ez lehetséges. Azt javasolta mindenkinek, hogy maradjon otthon, ha teheti.

A főpolgármester elmondta, hogy az állami szervekkel továbbra sem elég jó a kommunikáció, ugyanakkor a fővárosi polgármesterek közös munkája gördülékeny. Karácsony szerint az egyedüli helyes döntést hozta a kormány akkor, amikor az iskolákat bezárta. Üdvözölte, hogy a kormány elkészíti a jogszabályt, amely szerint az óvodákat és a bölcsődéket bezárhatják az önkormányzatok. Kijelentette, amint ez megjelenik, meghozzák az intézkedést:

hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék és óvodák.

Minden kerületben működtet majd ügyeleti rendszer, hogy ne maradjanak segítség nélkül azok a szülők, akik nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét a zár miatt. A támogatások között említette azt is, hogy a rászorulóknak igyekeznek étkeztetést biztosítani.

Azt is bejelentette: bezárják a budapesti gyógyfürdőket, valamint az állatkertet.

Hétfőtől nem lehet a buszokon, a trolikon az első ajtón felszállni, mert így akarják védeni a tömegközlekedést működtető sofőrök. A közbringa-rendszer használatát akarják elősegíteni a kerékpáros közlekedést, így szimbolikus 100 forintért lehet ezt használni. Előrevetítette, hogy a mostani intézkedéseknek súlyos gazdasági és pénzügyi következményei lesznek, éppen ezért máris elkezdenek készülni a válság utáni időszakra.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Minden a koronavírusról itt - KATT!

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?