-1 °C Budapest
Rég volt ilyen pocsék nap a tőzsdéken: óriási volt a zuhanás

Rég volt ilyen pocsék nap a tőzsdéken: óriási volt a zuhanás

2020. március 12. 22:49

Évek óta nem voltak ekkora mélyponton a nagy tőzsdék, rengeteg részvény árfolyama zuhant be.

a nagy európai tőzsdék százalékpontban kétszámjegyű esést hoztak össze, írja a Reuters. Azt lehet mondani, hogy egyelőre az Európai Központi Bank és az amerikai Fed lépései sem hoztak eredményt. Európában negatív irányba kiemelkedett az olasz tőzsde, ami 17 százalékos mínuszban zárt. Az amerikai S&P 500  részvényindex is 9,5 százalékos esést hozott össze, A Nasdaq composite index 9,4 százalékos mínusszal zárt.  A Dow Jones tíz százalékpontos esése a legnagyobb tőzsdei zuhanásuk 1987 óta, írja az Index összeállítása.

A United Airlines részvényei például 25 százalékot estek egy nap alatt a Delta amerikai légtársaságé 21 százalékot vagy a Spirit légitársaság papírjai 33 százalékot.

Túl vagyunk a dolgok logikus, matematikai megközelítésén

- mondta Steven Dudash a Chicago-i IHT Wealth Management elnöke a Wall Street Journalnak. "Totális túlreagálás zajlik, a bizonytalanságtól való félelem miatt" - tette hozzá.

"Ami igazán kell, az a bizalomépítés"- mondta Hani Redha, a londoni PineBridge Investment portfóliómenedzsere. Ami úgy jön létre, ha részletesen tájékoztatják a piacokat arról , hogy mit látnak és mit csinálna, hogy azt a benyomást keltsék, hogy egy minden részletre ktierjedő megközelítést alkalmaznak. Edward Park a Brooks Macdonald helyettes befektetési vezetője szerint a paicok egyszerűen nem tudják, hogy mik a következő lépések a vírus terjedésével kapcsolatban.

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke egyébként az eurozóna vezetőnek összehangolt segítségét kérte a kornavírus okozta jelentős sokk kezelésében, hogy a járvány hatásai csak átmenetiek lehessenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?