1 °C Budapest
Rég volt ilyen pocsék nap a tőzsdéken: óriási volt a zuhanás

Rég volt ilyen pocsék nap a tőzsdéken: óriási volt a zuhanás

2020. március 12. 22:49

Évek óta nem voltak ekkora mélyponton a nagy tőzsdék, rengeteg részvény árfolyama zuhant be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

a nagy európai tőzsdék százalékpontban kétszámjegyű esést hoztak össze, írja a Reuters. Azt lehet mondani, hogy egyelőre az Európai Központi Bank és az amerikai Fed lépései sem hoztak eredményt. Európában negatív irányba kiemelkedett az olasz tőzsde, ami 17 százalékos mínuszban zárt. Az amerikai S&P 500  részvényindex is 9,5 százalékos esést hozott össze, A Nasdaq composite index 9,4 százalékos mínusszal zárt.  A Dow Jones tíz százalékpontos esése a legnagyobb tőzsdei zuhanásuk 1987 óta, írja az Index összeállítása.

A United Airlines részvényei például 25 százalékot estek egy nap alatt a Delta amerikai légtársaságé 21 százalékot vagy a Spirit légitársaság papírjai 33 százalékot.

Túl vagyunk a dolgok logikus, matematikai megközelítésén

- mondta Steven Dudash a Chicago-i IHT Wealth Management elnöke a Wall Street Journalnak. "Totális túlreagálás zajlik, a bizonytalanságtól való félelem miatt" - tette hozzá.

"Ami igazán kell, az a bizalomépítés"- mondta Hani Redha, a londoni PineBridge Investment portfóliómenedzsere. Ami úgy jön létre, ha részletesen tájékoztatják a piacokat arról , hogy mit látnak és mit csinálna, hogy azt a benyomást keltsék, hogy egy minden részletre ktierjedő megközelítést alkalmaznak. Edward Park a Brooks Macdonald helyettes befektetési vezetője szerint a paicok egyszerűen nem tudják, hogy mik a következő lépések a vírus terjedésével kapcsolatban.

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke egyébként az eurozóna vezetőnek összehangolt segítségét kérte a kornavírus okozta jelentős sokk kezelésében, hogy a járvány hatásai csak átmenetiek lehessenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20