12 °C Budapest

Címke: dow jones árfolyam (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. január 31. 09:45

Nyugtató szavak Matolcsytól, a forint is erősödik

Míg a Fed tegnap esti kamatdöntési közleménye nagy izgalmakat végül nem hozott, addig a szintén tegnap este megjelent Matolcsy György annál inkább érdekes, hiszen számos piacnyugtató üzenetet közvetített. Ezek már tegnap késő este is erősítették a forintot és ma reggel is egyhetes csúcsán jár a fizetőeszköz az euróval szemben. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy megsérült a kéthónapos forintgyengülési trend.

Pénzcentrum | 2011. október 25. 11:12

Gyengülhet a frank? A svájci jegybankelnök ezt reméli

A jelenlegi 1,23-as euróval szembeni árfolyam mellett is túlértékelt a svájci frank - számolt be a lengyel Rzeczpospolita napilap a svájci jegybankelnök nyilatkozatáról. Philipp Hildebrand szavai szerint a svájci jegybank arra számít, hogy a frank fokozatosan gyengülni fog a következő időszakban.

MTI | 2011. augusztus 11. 08:32

PSZÁF: árfolyamrögzítésbe kergeti az adósokat a magas frank

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) arra számít, hogy a svájci frank árfolyamának változása miatt nőni fog a késedelmesen törlesztő hiteladósok száma. A Magyar Bankszövetség szerint a bankrendszer stabil, de terhelhetőségének vannak határai.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 10. 20:32

Táncoló fekete lakkcipők a wall street-i tőzsdeparketten

Amikor magyar származású tőzsdei spekulánsokra gondolunk, egyből Soros György neve jut eszünkbe. Méltatlanul kevés szó esik Nicolas Darvasról, pedig ő az egyik legnagyobb Wall Street-i legenda. Darvas világhírű parkett táncosként egy szerencsés véletlen folytán került közelebbi kapcsolatba a tőzsdével. Miután egy fellépésért cserébe kapott részvények értéke 2 hónap leforgása alatt megtriplázódott, elkapta a gépszíj és röpke 18 hónap alatt 2,25 millió dollárt keresett az amerikai tőzsdén.

Pénzcentrum | 2010. március 8. 13:32

Erste: két új strukturált kötvény tbsz-hez

Erste Sávos HozamMax Kötvény és Erste Európa TOP50 néven két új, lejáratkor 100 százalékban tőkevédett kötvényt vezet be az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Private Banking a privát banki ügyfélkör számára. A tőkevédett termékek jegyzését az adóelőnyök kihasználása miatt kifejezetten Tartós Befektetési Számlához ajánlják.

Pénzcentrum | 2008. április 2. 12:00

Garantált kötvény az Erste Banktól

Legalább évi 6,56 százalékos hozam érhető el az Erste Bank új tőke- és hozamgarantált befeketetési teremékével, az Erste Garantált Kötvénnyel, amely az eurózóna harminc gondosan kiválasztott, legnagyobb osztalékhozamot fizető vállalatának részvényeibe fektet. A március végétől jegyezhető kötvény garantált hozama így a teljes három éves futamidő alatt eléri a 21 százalékot.

Pénzcentrum | 2008. február 25. 05:40

Egy garantált befektetés: mindig a legtöbbet kapod a pénzedért!

Már a tavalyi évben is megjelentek tőke-és hozamgaranciát nyújtó befektetési egységhez kötött (unit-linked) termékek a hazai piacon. Azonban az igazi "dömping" az idei évben várható. A kockázatos piacok felé egyre nyitottabb hazai befektetők igényeit remek üzlet kiszolgálni, főleg, ha a legmagasabb hozam elérésével és magas likviditással kecsegtetjük őket. Gyakran elég egy szárnyaló kínai piac bemutatása és máris mindenki zsebében érzi a mesés hozamokat, a költségek pedig a feledés homályába merülnek.

Pénzcentrum | 2007. november 12. 15:18

Ismét tőkegarantált életbiztosítások az OTP Garanciától

Az OTP Garancia Biztosító az elmúlt években már több alkalommal kínált korlátozott ideig elérhető, különböző befektetési stratégiákat követő portfóliókat legnépszerűbb unit-linked termékéhez, a Generáció Életbiztosításhoz.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 10. 14:00

Lakáshitel: nagyobb a baj, mint gondolták...

Az önrész és jövedelemigazolás nélküli hitelek sorsát szorosan figyelemmel kísértük az elmúlt hetekben, most azonban megcáfolódni látszik a piaci szakértők állítása, az amerikai politikusoknak pedig sokkal inkább reménye, hogy a subprime piacon uralkodó válság nem érinti majd a teljes jelzáloghitel-piacot.

Pénzcentrum | 2007. január 3. 16:42

Budapest Hozamvédett Alap - Mit tud az új termék?

A Budapest Alapkezelő elindította új zártvégű, tőke- és hozamvédett befektetési alapjának jegyzési időszakát. A Budapest Alapkezelő a hároméves futamidejű Budapest Hozamvédett Alapban elhelyezett tőke visszafizetése mellett - a tőkepiacok teljesítményétől függetlenül - a teljes futamidőre bruttó 12%-os minimum hozamot is biztosít a befektetőknek. A 12%-os bruttó hozam a kamatadó levonása előtti érték, amely éves szinten, kamatos kamattal számolva 3,84%-ot jelent. A Budapest Hozamvédett Alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2007. február 9-ig jegyezhetők a Budapest Bank teljes fiókhálózatában.

Pénzcentrum | 2006. november 14. 12:20

Új alap a Budapest Banktól

A Budapest Alapkezelő elindította legújabb zártvégű, tőkegarantált befektetési alapjának, a Budapest Világválogatott 3. Alap jegyzési időszakát. A hároméves futamidejű alap a kiemelkedő hozampotenciállal rendelkező amerikai, európai és kínai részvénypiacok, valamint az európai és japán ingatlanpiacok, illetve a mezőgazdasági nyersanyagok és termékek hozamából kínál részesedést a befektetőknek. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését - a tőkepiacok teljesítményétől függetlenül - az alap befektetési politikája szavatolja. Az alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2006. december 29-éig jegyezhetők a Budapest Bank teljes fiókhálózatában.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem