16 °C Budapest
Megszólalt a sztárközgazdász: nagyobb bajba kerülhet a gazdaság, mint hittük

Megszólalt a sztárközgazdász: nagyobb bajba kerülhet a gazdaság, mint hittük

2020. március 9. 12:02

Joachim Fels a Pimco vezető gazdasági elemzője szerint a krízis, amibe a koronavírus sodorta a világgazdaságot, a tőzsdéket, még csak a kezdet. A következő hónapok lesznek csak igazán kemények. 

A gazdaság még nincs túl a nehezén a koronavírusjárvány okozta recessziónak, nem csak a kínai termelés csökkenése és az idegenforgalom visszaesése okoz hamarosan problémát. A világpiaci hullámvasút újabb mélypontra jutott az olajár háború kirobbanása miatt. A Pimco korábban azt jósolta, hogy a koronavírus miatt a recesszióra 35 százalék esély van.

Joachim Fels csatlakozott azokhoz az elemzőkhöz - mint Scott Minerd (Guggenheim Partners), Michael Feroli (JPMorgan Chase & Co’s.), vagy Chris Rupkey (MUFG Union Bank) - akik figyelmeztetnek a helyzet komolyságára. Rupkey például azt tanácsolja, hogy mindenki aki teheti, szálljon ki, amíg még lehet a tőzsdéről, a Wall Streeten jelentkező problémák komoly hatással lesznek hamarosan a gazdaságra.

Fells szerint a recesszió rövid lesz, ezt a véleményét azokra a feltételezésekre alapozza, hogy járvány a következő hónapokban fog tetőzni. Az év második felében már a helyreállítással számol. A Pimco elemzője további kamatcsökkenésre is számít, változások következhetnek be a világ jegybankjainak monetáris politikájában, és más törekvések is várhatók a nagypolitikában a gazdasági fellendülés elősegítésére - írja a Bloomberg. 

Fells a befektetőknek azt a tanácsot adja, legyenek óvatosabbak, és fókuszáljanak a tőkéjük és likviditásuk megőrzésére.

 

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?