9 °C Budapest

Megszólalt a sztárközgazdász: nagyobb bajba kerülhet a gazdaság, mint hittük

2020. március 9. 12:02

Joachim Fels a Pimco vezető gazdasági elemzője szerint a krízis, amibe a koronavírus sodorta a világgazdaságot, a tőzsdéket, még csak a kezdet. A következő hónapok lesznek csak igazán kemények. 

A gazdaság még nincs túl a nehezén a koronavírusjárvány okozta recessziónak, nem csak a kínai termelés csökkenése és az idegenforgalom visszaesése okoz hamarosan problémát. A világpiaci hullámvasút újabb mélypontra jutott az olajár háború kirobbanása miatt. A Pimco korábban azt jósolta, hogy a koronavírus miatt a recesszióra 35 százalék esély van.

Joachim Fels csatlakozott azokhoz az elemzőkhöz - mint Scott Minerd (Guggenheim Partners), Michael Feroli (JPMorgan Chase & Co’s.), vagy Chris Rupkey (MUFG Union Bank) - akik figyelmeztetnek a helyzet komolyságára. Rupkey például azt tanácsolja, hogy mindenki aki teheti, szálljon ki, amíg még lehet a tőzsdéről, a Wall Streeten jelentkező problémák komoly hatással lesznek hamarosan a gazdaságra.

Fells szerint a recesszió rövid lesz, ezt a véleményét azokra a feltételezésekre alapozza, hogy járvány a következő hónapokban fog tetőzni. Az év második felében már a helyreállítással számol. A Pimco elemzője további kamatcsökkenésre is számít, változások következhetnek be a világ jegybankjainak monetáris politikájában, és más törekvések is várhatók a nagypolitikában a gazdasági fellendülés elősegítésére - írja a Bloomberg. 

Fells a befektetőknek azt a tanácsot adja, legyenek óvatosabbak, és fókuszáljanak a tőkéjük és likviditásuk megőrzésére.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem