6 °C Budapest
Ha ez így megy tovább, a koronavírus bedönti a belföldi turizmust is

Ha ez így megy tovább, a koronavírus bedönti a belföldi turizmust is

2020. március 3. 10:30

Az elmúlt hetek koronavírussal kapcsolatos eseményei erősen baljós árnyakat vetnek, még a belföldi turizmusra is. Sorjáznak a lemondások, és váratnak magukra az előszezoni foglalások.

Már a belföldi előszezoni foglalásokat is befagyasztotta a koronavírus európai megjelenése - mondta a Világgazdaságnak Szigetvári József, a szallas.hu vezérigazgatója. A szakértő úgy fogalmazott, hogy a járvány híre, pontosabban a karanténtól való félelem, hatása kettős.

Elsődlegesen a koronavírussal érintett területekre történő utazások lemondása, másodlagosan pedig az elbizonytalanodásból eredő általános keresletcsökkenés érzékelhető. Eszerint az elhalasztott vagy lemondott külföldi utazásokból nem lesz belföldi pihenés, mint mondta:

a szállásfoglalók nem csekkolnak át hazai célpontokra, hanem otthon maradnak, és jobb időkre várnak.

Így várhatóan a márciusi belföldi turizmus szaldója sem lesz már pozitív, és ha napokon belül nem jönnek jó hírek, akkor áprilisra is kevesebb foglalás lesz, mint tavaly vagy korábban. Bár általános az elbizonytalanodás és a kivárás, úgy tűnik,

a kisebb szálláshelyek és a kevésbé frekventált régiók forgalma kevésbé zuhan meg, mint a világviszonylatban is népszerű turistaközpontoké

- fejtette ki a szakértő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 13. 11:55