Karanténra készülsz? Ezeket a tartós élelmiszereket most akciósan beszerezheted

Karanténra készülsz? Ezeket a tartós élelmiszereket most akciósan beszerezheted

2020. február 29. 13:02

Ahogy arról a Pénzcentrum már a héten beszámolt, kicsi az esélye, hogy Magyarországot elkerülheti a koronavírus. Ha beüt a baj, nehézkes lehet a bevásárlás. Összeszedtük, melyek azok a tartós élelmiszerek, háztartási cikkek, melyekből karantén esetén jó, ha van otthon nagyobb mennyiségben, és most megnéztük azt is, hol a legolcsóbb beszerezni ezeket.

A legfrissebb, pénteki hírek szerint, továbbra sincs Magyarországon koronavírusos megbetegedés, ezért természetesen korlátozásokat sem vezettek még be. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendkívüli sajtótájékoztatóján Schanda Tamás miniszterhelyettes arról számolt be, megértik, hogy megnőtt a kereslet a tartós élelmiszerek miatt, mert sokan tartanak attól, hogy nem lehet majd hozzájutni a termékekhez.

Ám még a szakértők szerint sem indokolt a termékek felhalmozása. Nincs ok pánikra, nincs ok a felesleges vásárlásra. Magyarországon egyelőre nem regisztráltak egyetlen fertőzést sem, és ha diagnosztizálnak is beteget, nem biztos, hogy lesz járvány.

Nem csitul a láz

De hiába nyugtatnak mindenkit a hatóságok, ennek ellenére nem csitul a láz, aki járt a napokban élelmiszerüzletben, az észrevehette, hogy a szokásosnál jobban ki vannak fosztva a polcok. A jelek szerint főleg tartós élelmiszerekből, és higiéniai termékekből halmoztak fel nagyobb mennyiségben a hazai vásárlók.

De a kiszállítással is komoly gondok vannak, egy olvasónk 55 különböző terméket rendelt a Tescóból, de a megrendelt termékek egy jelentős része nem érkezett meg hozzá. Hét cikk helyett helyettesítő terméket küldtek, 15 árucikk pedig egyszerűen nem volt. Nem kapott többek között instant élesztőt, tejet, lisztet, búzadarát, kávét, csirke mellfilét,  sárgabarack befőttet, wc-papírt (helyettesítő termékel sem), mosószert és természetesen kézfertőtlenítőt sem. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Schanda Tamás a pénteki sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy az ITM szakértői szigorú ellenőrzéseket fognak tartani például kézfertőtlenítő fronton, továbbá ki fognak vizsgálni minden olyan kereskedelmi esetet, ahol a "koronavírus vámszedőit" vélik megtalálni, azaz azokat az egyéneket, akik magán a víruson és az által keltett pánikon akarnak nyerészkedni.

Készülsz már?

Mint azt korábban már megírtuk, egy esetleges lezárás esetén főleg az alábbi termékekre lesz majd szükség otthon. MOst viszont a Pénzcentrum akciós újságokat listázó aloldala alapján azt is megnéztük, hol a legolcsóbbak ezek. Íme:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07