15 °C Budapest
Koronavírus: óvintézkedésből a zalaegerszegi kórházba szállítottak egy magyar óvodást

Koronavírus: óvintézkedésből a zalaegerszegi kórházba szállítottak egy magyar óvodást

2020. február 28. 14:46

Egy türjei óvodást szállítottak a zalaegerszegi kórházba kivizsgálni, mert családtagja az új koronavírus fertőzéssel érintett országban járt. A kisgyereket óvintézkedésből szállították a kórházba. A HelloVidék megkereste az érintett óvodát, az intézményvezető elismerte az esetet, de további információkkal nem tudott szolgálni.

Az ezalenyeg.hu információi szerint egy türjei óvodást szállítottak a zalaegerszegi kórházba kivizsgálni, mert családtagja az új koronavírus fertőzéssel érintett országban járt. A szülőket a Türjei Szent László Óvoda-bölcsőde intézményvezetője tájékoztatta, hogy a kisgyereket óvintézkedésből szállították a kórházba.

A tájékoztatásból kiderült, hogy azért vitték az óvodást a kórházba, mert a gyermek családjában egy családtag az új koronavírussal fertőzött országban járt. Mint azt a szülőknek szóló hivatalos levélben írják:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünkben óvintézkedés miatt egy gyermeket a zalaegerszegi kórházba szállítottak. Erre azért került sor, mert a családban egy családtag a fertőzött országrészen járt. A család tünetmentes, preventív céllal történt az intézkedés.

A HelloVidék megkeresésére az intézmény vezetője megerősítette a tájékoztatóban leírt információkat. Mint elmondta, további információi viszont a gyermek állapotáról nincsenek.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?