14 °C Budapest
Újraindítanák a repülőjáratokat Kínába: pedig a maszkok sem védnek tökéletesen

Újraindítanák a repülőjáratokat Kínába: pedig a maszkok sem védnek tökéletesen

MTI
2020. február 4. 15:58

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatokat dolgoz ki a légijáratok újraindításához Kínába - közölte Sylvie Briand, a WHO globális vészhelyzetekre történő felkészüléséért felelős igazgatója kedden Genfben. Sajtókonferenciáján Briand közölte azt is, hogy a WHO a héten telefonos konferenciát tart az utazási és turisztikai ágazatok képviselőivel. 

A megbeszélések célja, hogy újraindulhassanak a légijáratok Kínába. Az Egészségügyi Világszervezet olyan javaslatok kidolgozásán fáradozik, amelyek az utasszállítást végző repülőgépek legénységének védelmét szolgálják a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal szemben.

Az érintett vállalatok legénységei ténylegesen tartanak a fertőzéstől, mert repülés közben nagyon szoros közelségbe kerülnek az utasokkal, és veszélyben érzik magukat

- mondta az igazgató. "Konkrét ajánlásokat kell megfogalmaznunk ezekkel a vállalatokkal, hogy a személyzeteik biztonságban, védve érezhessék magukat, s újraindulhassanak a járatok Kínába" - jelentette ki a WHO illetékese. Ugyanakkor hozzátette: még ezzel együtt sem tudja szavatolni, hogy a járatok újraindulnak. Hangsúlyozta, hogy nem kell világméretű járványról beszélni a közép-kínai Vuhanból szétterjedt új koronavírus esetében, inkább olyan megbetegedésről, amelynek több gócpontja van.

A WHO-tisztségviselő beszélt arról is, hogy bár az új típusú koronavírussal (2019-nCoV) fertőzötteknek védőmaszkot kell hordaniuk, de azokat, akik nem mutatják a betegség tüneteit, "a maszkok nem fogják százszázalékosan megóvni". Ehhez ugyanis gyakori kézmosásra és más higiéniai intézkedésekre van szükség.

Eddig 19 ország jelezte hivatalosan az Egészségügyi Világszervezetnek, hogy a járvánnyal összefüggésben intézkedéseket hozott, illetve korlátozásokat léptetett életbe. Briand szerint a WHO együttműködik ezekkel az országokkal, s reméli, hogy változtatnak azon politikájukon, hogy hazaszállítják állampolgáraikat Kínából. A WHO-tisztségviselő szót ejtett arról is, hogy a vírus miatt elhunyt, illetve súlyos tüneteket mutató páciensek főleg olyanok, akik valamilyen előzetes betegségben szenvednek, vagy idősek.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. A közép-kínai városból indult járvány 24 országot ért el bizonyítottan. A vírus több mint 20 ezer embert fertőzött meg, a túlnyomó többségüket Kínában. Az ázsiai országon kívül csupán nagyjából 150 fertőzést jelentettek az egészségügyi hatóságok. A halálos áldozatok száma 400 felett van, Kína szárazföldi részén kívül két haláleset történt, egy a Fülöp-szigeteken, egy Hongkongban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06