10 °C Budapest
Itt a lehangoló jövőkép: ezek miatt aggódnak leginkább a magyarok

Itt a lehangoló jövőkép: ezek miatt aggódnak leginkább a magyarok

2019. szeptember 24. 16:30

Egy 28 országot magában foglaló felmérésből kiderült, hogy a magyar válaszadók majdnem 70 százaléka gondolja úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok az országban. Arról is megkérdezték az embereket, hogy mi aggasztja őket a legjobban a mindennapi életükben. Mutatjuk, hogy miket válaszoltak a magyarok!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyarok 69 százaléka szerint nem mennek jó irányba a dolgok az országban, a társadalom ekkora hányada aggódik valami miatt az Ipsos most publikált felmérése szerint. A kutatásból kiderült, hogy ezzel a magyar a hatodik leg borúlátóbb nemzet a vizsgált 28 közül. Kitűnik, hogy a legjobban a britek aggódnak a jövőjük miatt (78 százalék szerint mennek rossz irányba a dolgok), ami a közelgő brexit-határidő, és a bizonytalanság miatt nem meglepő. A legjobbnak a kínaiak látják a helyzetüket, 94 százalékuk szerint jó rányba halad az ország.

Ez aggasztja a magyarokat

Az Ipsos összesen 17 témában kérte ki az emberek véleményét, ezek közül négy olyan volt, amely világviszonylatban is kimagaslóan aggasztja a magyar embereket. Az első helyre az egészségügy került, a hazai válaszadók 69 százaléka jelölte meg ezt a témát aggasztónak. Ezzel az aránnyal toronymagasan vezetünk a vizsgált országok között: a második helyezett lengyeleknek csupán az 54 százaléka mondta, hogy aggódik az egészségügy miatt, a harmadik braziloknál 45 százalékos ez az arán. A legkevésbé a japánok (2%), a törökök (4%) és a malájok (7%) aggódnak az egészségügy helyzete miatt.

Ezen kívül a magyarok majdnem felét (49%) aggasztja a szegénység, és a társadalmi egyenlőtlenségek: nálunk jobban csak a szerbek (52%) és az oroszok (60%) aggódnak emiatt. A lista másik végén Szaúd-Arábia áll, ahol csak 17 százalék nevezte aggasztónak a problémát, de a svédeknél és a lengyeleknél sem túlzottan aggódnak emiatt (18-18%). Az oktatás helyzetét a hazai válaszadók 28 százaléka nevezte aggasztónak a júliusi felmérésben.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18