27 °C Budapest

Itt a lehangoló jövőkép: ezek miatt aggódnak leginkább a magyarok

2019. szeptember 24. 16:30

Egy 28 országot magában foglaló felmérésből kiderült, hogy a magyar válaszadók majdnem 70 százaléka gondolja úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok az országban. Arról is megkérdezték az embereket, hogy mi aggasztja őket a legjobban a mindennapi életükben. Mutatjuk, hogy miket válaszoltak a magyarok!

A magyarok 69 százaléka szerint nem mennek jó irányba a dolgok az országban, a társadalom ekkora hányada aggódik valami miatt az Ipsos most publikált felmérése szerint. A kutatásból kiderült, hogy ezzel a magyar a hatodik leg borúlátóbb nemzet a vizsgált 28 közül. Kitűnik, hogy a legjobban a britek aggódnak a jövőjük miatt (78 százalék szerint mennek rossz irányba a dolgok), ami a közelgő brexit-határidő, és a bizonytalanság miatt nem meglepő. A legjobbnak a kínaiak látják a helyzetüket, 94 százalékuk szerint jó rányba halad az ország.

Ez aggasztja a magyarokat

Az Ipsos összesen 17 témában kérte ki az emberek véleményét, ezek közül négy olyan volt, amely világviszonylatban is kimagaslóan aggasztja a magyar embereket. Az első helyre az egészségügy került, a hazai válaszadók 69 százaléka jelölte meg ezt a témát aggasztónak. Ezzel az aránnyal toronymagasan vezetünk a vizsgált országok között: a második helyezett lengyeleknek csupán az 54 százaléka mondta, hogy aggódik az egészségügy miatt, a harmadik braziloknál 45 százalékos ez az arán. A legkevésbé a japánok (2%), a törökök (4%) és a malájok (7%) aggódnak az egészségügy helyzete miatt.

Ezen kívül a magyarok majdnem felét (49%) aggasztja a szegénység, és a társadalmi egyenlőtlenségek: nálunk jobban csak a szerbek (52%) és az oroszok (60%) aggódnak emiatt. A lista másik végén Szaúd-Arábia áll, ahol csak 17 százalék nevezte aggasztónak a problémát, de a svédeknél és a lengyeleknél sem túlzottan aggódnak emiatt (18-18%). Az oktatás helyzetét a hazai válaszadók 28 százaléka nevezte aggasztónak a júliusi felmérésben.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem