17 °C Budapest
Elképesztő gyógyszerhiány a magyar patikákban: ezeket ne is keresd

Elképesztő gyógyszerhiány a magyar patikákban: ezeket ne is keresd

Pénzcentrum
2019. augusztus 16. 10:01

Egyre több gyógyszer hiányzik a magyar patikákból, védőoltásból, vércukorszint csökkentőből, adrenalin injekcióból és K-vitaminból is hiány van - írja az EgészségKalauz.

A portál felkereste a patikákat, hogy megtudja, melyik gyógyszerből van hiány. Ilyen volt például a vércukorszint-csökkentő gyógyszer, amelynek nincs helyettesítője, de több védőoltás is hiányzik (többek között a meningitis és a kullancsencephalitis elleni szer).

Ugyanakkor hiány van K-vitaminból és adrenalininjekcióból is. A portál gyűjtése szerint összesen 1400 gyógyszer hiányzik a magyar patikákból, ami a teljes gyógyszerkészlet 4 százalékát teszi ki. Ezt megérzik a fogyasztók is, mert 90 tablettás D-vitamin-készítmény helyett 3 darab 30 tablettásat lehet csak beszerezni, ami körülbelül 400 forinttal kerül többe.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?