4 °C Budapest
Brutális drágulás a magyar patikákban: 10-szer annyiba kerül majd a Konakion

Brutális drágulás a magyar patikákban: 10-szer annyiba kerül majd a Konakion

2019. június 26. 11:15

A május óta tartó konakion-hisztéria tovább gyűrűzött, hiába is rendelt az OGYÉI újabb készleteket külföldről. Az anyatejjel táplált csecsemők számára az anyák különböző fórumokon, közösségi médiában próbáltak K-vitamint szerezni. A hiány gyártási gondok miatt még október 31-ig fennállhat a gyógyszerhatóság szerint, azonban a legújabb közlemény szerint megoldódhat a helyzet. Ez viszont azzal jár, hogy a kisgyermekes családok csaknem tízszeres áron juthatnak a Konakionhoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gyógyszerhatóság közlése szerint tegnap megérkezett az újabb K-vitamin szállítmány az egyik legnagyobb gyógyszer-nagykereskedőhöz. A patikák innen további készletet tudnak rendelni, így a megfelelő mennyiség továbbra is biztosított a Konakionból. Az OGYÉI korábban a folyamatos ellátás érdekében több hónapra elegendő, összesen 58200 doboz K-vitamin külföldről történő behozatalát engedélyezte öt nagykereskedőnek. 

Azonban csaknem tízszer olyan drágán juthatunk a külföldről behozott K-vitaminhoz. Míg korábban, mielőtt a Konakion hiánycikké vált volna, vényre 364 forintba került, az ára várhatóan ennek többszöröse lesz. A patikai rendszerekben már látható, hogy mennyiért rendelhetik a gyógyszertárak 2019. július 1-jétől a készítményt. Kérésünkre egy patikában elárulták: 

következő hónaptól várhatóan 3290 forint lesz a készítmény támogatás nélkül, támogatással pedig 2845 forint.

A drágulás fő oka valószínűleg, hogy a készleteket külföldről kell pótolni, amely annak a nagykereskedőnek költségeit is nagyban megnöveli, amelytől a patikák meg tudják rendelni a Konakiont.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26