Brutális drágulás a magyar patikákban: 10-szer annyiba kerül majd a Konakion

Brutális drágulás a magyar patikákban: 10-szer annyiba kerül majd a Konakion

2019. június 26. 11:15

A május óta tartó konakion-hisztéria tovább gyűrűzött, hiába is rendelt az OGYÉI újabb készleteket külföldről. Az anyatejjel táplált csecsemők számára az anyák különböző fórumokon, közösségi médiában próbáltak K-vitamint szerezni. A hiány gyártási gondok miatt még október 31-ig fennállhat a gyógyszerhatóság szerint, azonban a legújabb közlemény szerint megoldódhat a helyzet. Ez viszont azzal jár, hogy a kisgyermekes családok csaknem tízszeres áron juthatnak a Konakionhoz.

A gyógyszerhatóság közlése szerint tegnap megérkezett az újabb K-vitamin szállítmány az egyik legnagyobb gyógyszer-nagykereskedőhöz. A patikák innen további készletet tudnak rendelni, így a megfelelő mennyiség továbbra is biztosított a Konakionból. Az OGYÉI korábban a folyamatos ellátás érdekében több hónapra elegendő, összesen 58200 doboz K-vitamin külföldről történő behozatalát engedélyezte öt nagykereskedőnek. 

Azonban csaknem tízszer olyan drágán juthatunk a külföldről behozott K-vitaminhoz. Míg korábban, mielőtt a Konakion hiánycikké vált volna, vényre 364 forintba került, az ára várhatóan ennek többszöröse lesz. A patikai rendszerekben már látható, hogy mennyiért rendelhetik a gyógyszertárak 2019. július 1-jétől a készítményt. Kérésünkre egy patikában elárulták: 

következő hónaptól várhatóan 3290 forint lesz a készítmény támogatás nélkül, támogatással pedig 2845 forint.

A drágulás fő oka valószínűleg, hogy a készleteket külföldről kell pótolni, amely annak a nagykereskedőnek költségeit is nagyban megnöveli, amelytől a patikák meg tudják rendelni a Konakiont.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?