23 °C Budapest
Karnyújtásnyira a siker: így szedheted össze magad anyagilag 2019-ben

Karnyújtásnyira a siker: így szedheted össze magad anyagilag 2019-ben

2019. január 2. 17:31

Új év, új lehetőségek: szilveszterkor sokan tesznek fogadalmakat, ám a kezdeti lelkesedés általában már január végére elkopik, a  lendület alábbhagy. Pedig néhány trükkel januárban jelentős változásokat vihetünk véghez az életünkben, ráadásul elég kis lépéseket tenni, hogy aztán elérjük a vágyott célt.

Új év, új élet: sokan így kezdik a 2019-et. Csakhogy a kezdeti lelkesedés hamar elkopik. Pedig néhány trükkel januárban jelentős változásokat vihetünk véghez az életünkben, ráadásul elég kis lépéseket tenni, hogy aztán elérjük a vágyott célt. A Business Insider útmutatója alapján érdemes nekivágni az új évnek: minden napra jut egy apróság, amely viszont jelentősen hozzájárul, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Január első napjaiban érdemes átgondolni, mire is vágyunk, mit szeretnénk elérni, megfogalmazni a céljainkat: több fizetést, más munkakörülményeket, több utazást szeretnénk? Fogalmazzuk meg, mi az, amivel nem vagyunk elégedettek, amin változtatni akarunk.

Az új év első hetében érdemes leülni és átnézni a költségvetést: mennyi kiadásunk és mennyi bevételünk van, mennyi a törlesztőnk. Első körben fontos, hogy lássuk, hogy anyagilag hogy állunk és ennek tükrében hozhatunk megfelelő pénzügyi döntéseket, például szóba jöhet a hitelkiváltás, vagyis a meglévő hitelt egy kedvezőbb konstrukcióra cserélhetjük. A jelenlegi alacsonyabb kamatkörnyezetben nagy valószínűséggel szinte mindenki találhat kedvező kamatozású adósságrendező kölcsönt. Hogy ne kelljen minden bank ajánlatát külön-külön átböngészni a Pénzcentrum Hitelkiváltás kalkulátorában egy helyre összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

Látva a számokat már jobban tudunk gazdálkodni, gondolkodhatunk azon, hogy ha van plusz pénzünk, mibe fektessük azt be. Ebben a cikkbenválaszt kaphatsz arra, milyen lehetőségeid vannak, ha a bankbetéteknél nagyobb hozamra vágysz.

Érdemes végiggondolni azt is, pontosan mit szeretnél kezdeni a pénzeddel, mire gyűjtesz, mit szeretnél vásárolni, és pontosan mennyi pénzre lenne szükséged, hogy valóra válthasd álmaidat. A befektetésen kívül kezdj el félretenni: havonta pár ezer forint is sokat jelenthet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Január első vagy második hetében érdemes lehet leülni a főnököddel, átbeszélni, ő mit gondol a munkádról és megbeszélni, milyen lehetőségeid vannak a cégnél, reménykedhetsz-e fizetésemelésben, előléptetésben. Ha már a munkánál tartunk, sokan a mai napig szeretnek noteszbe jegyzetelni, felírni a napi teendőket, lefirkantani egy-egy telefonszámot a legközelebbi jegyzettömbbe. Csakhogy ez a módszer kevésbé hatékony, épp ezért 2019 első napjaiban érdemes digitalizálni a kézzel írt jegyzeteket, átnézni a papírjainkat, elmenteni a felfirkantott telefonszámokat.

Ha esetleg a főnökkel való beszélgetés kimenetele nem túl kedvező, érdemes új lehetőségek után nézni. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott kell hagyni a biztos, akár általunk szeretett munkahelyet! Kereshetünk másodállást, próbálhatunk pénzt keresni a hobbinkkal: vállalhatunk korrepetálást, kutyasétáltatást, elkezdhetünk blogolni, ha jó amatőr cukrász vagy, készíthetsz egyedi szülinapi, esküvői tortákat.

Az új évben figyelj a kiadásaidra: kezdj el bevásárlólistát használni - már rengeteg applikáció van, ami ingyen letölthető a telefonra is - így rengeteg pénzt spórolhatsz, elejét veheted az impulzusvásárlásnak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?