8 °C Budapest

Karnyújtásnyira a siker: így szedheted össze magad anyagilag 2019-ben

2019. január 2. 17:31

Új év, új lehetőségek: szilveszterkor sokan tesznek fogadalmakat, ám a kezdeti lelkesedés általában már január végére elkopik, a  lendület alábbhagy. Pedig néhány trükkel januárban jelentős változásokat vihetünk véghez az életünkben, ráadásul elég kis lépéseket tenni, hogy aztán elérjük a vágyott célt.

Új év, új élet: sokan így kezdik a 2019-et. Csakhogy a kezdeti lelkesedés hamar elkopik. Pedig néhány trükkel januárban jelentős változásokat vihetünk véghez az életünkben, ráadásul elég kis lépéseket tenni, hogy aztán elérjük a vágyott célt. A Business Insider útmutatója alapján érdemes nekivágni az új évnek: minden napra jut egy apróság, amely viszont jelentősen hozzájárul, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Január első napjaiban érdemes átgondolni, mire is vágyunk, mit szeretnénk elérni, megfogalmazni a céljainkat: több fizetést, más munkakörülményeket, több utazást szeretnénk? Fogalmazzuk meg, mi az, amivel nem vagyunk elégedettek, amin változtatni akarunk.

Az új év első hetében érdemes leülni és átnézni a költségvetést: mennyi kiadásunk és mennyi bevételünk van, mennyi a törlesztőnk. Első körben fontos, hogy lássuk, hogy anyagilag hogy állunk és ennek tükrében hozhatunk megfelelő pénzügyi döntéseket, például szóba jöhet a hitelkiváltás, vagyis a meglévő hitelt egy kedvezőbb konstrukcióra cserélhetjük. A jelenlegi alacsonyabb kamatkörnyezetben nagy valószínűséggel szinte mindenki találhat kedvező kamatozású adósságrendező kölcsönt. Hogy ne kelljen minden bank ajánlatát külön-külön átböngészni a Pénzcentrum Hitelkiváltás kalkulátorában egy helyre összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

Látva a számokat már jobban tudunk gazdálkodni, gondolkodhatunk azon, hogy ha van plusz pénzünk, mibe fektessük azt be. Ebben a cikkbenválaszt kaphatsz arra, milyen lehetőségeid vannak, ha a bankbetéteknél nagyobb hozamra vágysz.

Érdemes végiggondolni azt is, pontosan mit szeretnél kezdeni a pénzeddel, mire gyűjtesz, mit szeretnél vásárolni, és pontosan mennyi pénzre lenne szükséged, hogy valóra válthasd álmaidat. A befektetésen kívül kezdj el félretenni: havonta pár ezer forint is sokat jelenthet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Január első vagy második hetében érdemes lehet leülni a főnököddel, átbeszélni, ő mit gondol a munkádról és megbeszélni, milyen lehetőségeid vannak a cégnél, reménykedhetsz-e fizetésemelésben, előléptetésben. Ha már a munkánál tartunk, sokan a mai napig szeretnek noteszbe jegyzetelni, felírni a napi teendőket, lefirkantani egy-egy telefonszámot a legközelebbi jegyzettömbbe. Csakhogy ez a módszer kevésbé hatékony, épp ezért 2019 első napjaiban érdemes digitalizálni a kézzel írt jegyzeteket, átnézni a papírjainkat, elmenteni a felfirkantott telefonszámokat.

Ha esetleg a főnökkel való beszélgetés kimenetele nem túl kedvező, érdemes új lehetőségek után nézni. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott kell hagyni a biztos, akár általunk szeretett munkahelyet! Kereshetünk másodállást, próbálhatunk pénzt keresni a hobbinkkal: vállalhatunk korrepetálást, kutyasétáltatást, elkezdhetünk blogolni, ha jó amatőr cukrász vagy, készíthetsz egyedi szülinapi, esküvői tortákat.

Az új évben figyelj a kiadásaidra: kezdj el bevásárlólistát használni - már rengeteg applikáció van, ami ingyen letölthető a telefonra is - így rengeteg pénzt spórolhatsz, elejét veheted az impulzusvásárlásnak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm