0 °C Budapest
Nem fest túl jól a látlelet a magyarok egészségéről

Nem fest túl jól a látlelet a magyarok egészségéről

2016. november 25. 09:31

Hiába járunk folyton orvoshoz mégis a magyarok vezetik a korai halálozási, a vastagbél és a tüdőrák halálozási statisztikákat- írja a Napi.hu az Egészségügyi Pillanatkép: Európa 2016 című OECD-jelentésre hivatkozva.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Míg egy átlagos uniós polgár születésekor 81 életévre számíthat, addig a magyarok csupán 76-ra, de egyes országokon belül is nagyon lehetnek az egyenlőtlenségek a képzettebb, jobban kereső, valamint a hátrányosabb helyzetű lakosok között, főként azért, mert az egyes csoportok különböző mértékben vannak kitéve egészségügyi kockázatoknak.

A százezer lakosra jutó, nem fertőző betegségek miatt bekövetkező korai halálozás átlagos rátája az EU 28 országában 201 fő, a magyarországi adat ennek több mint a duplája, 411 fő, amivel vezetjük a listát. De nem állunk túl jól a cukorbetegséget illetően sem: az EU-26 15 évesnél idősebb populációjában átlagosan 7 százalék a diabéteszes betegek aránya, a magyarországi 7,7 százaléknál csak Máltán, Görögországban, Portugáliában és Franciaországban fordul elő nagyobb arányban a kór.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?