22 °C Budapest
Megszűnik az OEP, de lesz másik egészségbiztosító

Megszűnik az OEP, de lesz másik egészségbiztosító

Pénzcentrum
2016. október 14. 09:32

A jelenlegi 11 helyett a jövőben 5 egészségügyi háttérintézmény marad meg önálló költségvetési szervként - írja a Magyar Idők.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 2016. december 31-ével megszűnik, de új költségvetési szervként létrejön a Nemzeti Egészségbiztosítási Központ, ami ellátja az egészségbiztosítási alap kezelésével kapcsolatos feladatokat és integrálja a területi kirendeltségeket. Az OEP-től a pénzbeli ellátások kifizetését azonban hosszabb távon - ahogyan a helyettes államtitkár fogalmazott - a "turbóállamkincstár" veszi át, ami az összes állami juttatás általános kifizetőhelye lesz.

A korábbi tervekkel ellentétben nem szűnik meg, hanem összeolvad az Országos Epidemiológiai Központ és az Országos Közegészségügyi Központ, a két intézmény a jövőben Országos Közegészségügyi Intézet néven működik majd tovább. Mégis megmarad önálló költségvetési intézményként az Országos Vérellátó Szolgálat, az országos tisztifőorvos pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá fog tartozni, miután az Országos Tisztifőorvosi Hivatal is a tárcához kerül.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?