26 °C Budapest
Megszűnik az OEP, de lesz másik egészségbiztosító

Megszűnik az OEP, de lesz másik egészségbiztosító

Pénzcentrum
2016. október 14. 09:32

A jelenlegi 11 helyett a jövőben 5 egészségügyi háttérintézmény marad meg önálló költségvetési szervként - írja a Magyar Idők.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 2016. december 31-ével megszűnik, de új költségvetési szervként létrejön a Nemzeti Egészségbiztosítási Központ, ami ellátja az egészségbiztosítási alap kezelésével kapcsolatos feladatokat és integrálja a területi kirendeltségeket. Az OEP-től a pénzbeli ellátások kifizetését azonban hosszabb távon - ahogyan a helyettes államtitkár fogalmazott - a "turbóállamkincstár" veszi át, ami az összes állami juttatás általános kifizetőhelye lesz.

A korábbi tervekkel ellentétben nem szűnik meg, hanem összeolvad az Országos Epidemiológiai Központ és az Országos Közegészségügyi Központ, a két intézmény a jövőben Országos Közegészségügyi Intézet néven működik majd tovább. Mégis megmarad önálló költségvetési intézményként az Országos Vérellátó Szolgálat, az országos tisztifőorvos pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá fog tartozni, miután az Országos Tisztifőorvosi Hivatal is a tárcához kerül.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?