31 °C Budapest
Súlyos dolog derült ki Lagzi Lajcsiról: itt a zenész zárójelentése

Súlyos dolog derült ki Lagzi Lajcsiról: itt a zenész zárójelentése

Pénzcentrum
2016. május 3. 18:00

Az éjszaka folyamán mentővel hagyta el a kórházat Lagzi Lajcsi, egyelőre nem tudni, hova ment a mulatóssztár. Elmondása szerint egyébként érrendszeri betegsége van, ami akár halálos is lehet, ha nem figyel oda. Ez egyébként népbetegség, a magyarok fele emiatt hal meg.

Szinte kisettenkedett a szívklinikáról az éjszaka folyamán Lagzi Lajcsi, elmondása szerint minél több időt akar a családjával tölteni. Érszűkületem van, ez népbetegség, de sajnos könnyen el is viheti az embert. Zárójelentésem szerint a mellkasi pana­szaim, a szorító érzés mind emiatt van. A mostani értágítás nélkül akármi is történhetett volna, hiszem, hogy évekkel hosszabbította meg az életemet az a hatfős csapat, akik az operációt végezték - mondta a Blikknek Lajcsi.

A szív- és érrendszeri megbetegedéseknek már a középkorú, idősödő férfiak is ki vannak téve. Nem elég, hogy növeljük a nyugdíjkorhatárt, hanem tennünk is kell valamit azért, hogy a korhatárhoz közeledve a munkavállalók még aktívak tudjanak maradni - mondta korábban Simon Attila István, munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.

Ki számít idősödő munkavállalónak?

Az OECD definíciója alapján,

 • aki már belépett a munkába töltött évek második felébe
 • de még nem érte el a nyugdíjkorhatárt

2030-ra az aktív korú teljes európai népességen belül,

 • a 25-39 éves korosztály 14,9 százalékkal csökken,
 • a 40-54 évesek körében 5,4 százalékkal csokken,
 • az 55-64 korcsoportban 16,2 százalékkal, vagyis 9,9 millió fővel bővül majd a foglalkoztatottak aránya.

Vagyis 2030-ra az összes európai munkavállaló 30 százalékát az idősödő 55-64 éves munkavállalók teszik majd ki.
Minden ember számára a munka terápiás hatással bír. Az aktív időskor előnyös a fizikai és mentális egészség megőrzése szempontjából, azonban 40-45 év felett csökken a munkaképességünk és 60-65 éves korban már a teljesítőképességünk átlagosan 30 százalékkal kisebb lehet.
A betegségek előfordulása 65 éves kor felett:

 • Magas vérnyomás (50 - 52 százalék)
 • Szív- érrendszeri betegségek (11-8 százalék)
 • Agyi-érrendszeri betegség (12-8 százalék)
 • Rosszindulatú daganatok ( nagyobb, mint 50 százalék)
 • Cukorbetegség (14 százalék).
A halálozás (moralitás) fő okai a vérkeringési (45 - 55 százalék), daganatos (29 - 23 százalék) betegségek.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Minden harmadik-negyedik magyar ember rákban hal meg ennek minimum 10 százaléka foglalkozási

 - mondta Dr. Erősné dr. Bereczki Edit, nyugalmazott közigazgatási főtanácsadó. A kor csak az egyik szempontja a munkaerő sokszínűségének. A munkahelyen szükséges, a korral kapcsolatos intézkedések, a munkának az egyéni képességekhez, készségekhez és az egészségi állapothoz való igazítása kormenedzsmentnek tekinthető.

Az idősödő és idős munkavállalók foglalkoztatásának speciális feltételei a munkateljesítmény és egészségi állapot változásai miatt szükség van:

 • biztonságosabb és egészségesebb munkahelyi környezet kialakítására
 • a munkateher csökkentésére, munkaszervezési intézkedések bevezetésére és a munka adaptálására, ergonómiai és munkapszichológiai elvek alkalmazására
 • egészség-megőrzési, egészségfejlesztési, munkahelyi jól-léti intézkedésekre, továbbfoglalkoztatás megvalósítására, a nyugdíjazás fokozatos előkészítésére
 • és szociális, gazdasági, politikai támogatásra.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?