26 °C Budapest
Súlyos dolog derült ki Lagzi Lajcsiról: itt a zenész zárójelentése

Súlyos dolog derült ki Lagzi Lajcsiról: itt a zenész zárójelentése

Pénzcentrum
2016. május 3. 18:00

Az éjszaka folyamán mentővel hagyta el a kórházat Lagzi Lajcsi, egyelőre nem tudni, hova ment a mulatóssztár. Elmondása szerint egyébként érrendszeri betegsége van, ami akár halálos is lehet, ha nem figyel oda. Ez egyébként népbetegség, a magyarok fele emiatt hal meg.

Szinte kisettenkedett a szívklinikáról az éjszaka folyamán Lagzi Lajcsi, elmondása szerint minél több időt akar a családjával tölteni. Érszűkületem van, ez népbetegség, de sajnos könnyen el is viheti az embert. Zárójelentésem szerint a mellkasi pana­szaim, a szorító érzés mind emiatt van. A mostani értágítás nélkül akármi is történhetett volna, hiszem, hogy évekkel hosszabbította meg az életemet az a hatfős csapat, akik az operációt végezték - mondta a Blikknek Lajcsi.

A szív- és érrendszeri megbetegedéseknek már a középkorú, idősödő férfiak is ki vannak téve. Nem elég, hogy növeljük a nyugdíjkorhatárt, hanem tennünk is kell valamit azért, hogy a korhatárhoz közeledve a munkavállalók még aktívak tudjanak maradni - mondta korábban Simon Attila István, munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.

Ki számít idősödő munkavállalónak?

Az OECD definíciója alapján,

 • aki már belépett a munkába töltött évek második felébe
 • de még nem érte el a nyugdíjkorhatárt

2030-ra az aktív korú teljes európai népességen belül,

 • a 25-39 éves korosztály 14,9 százalékkal csökken,
 • a 40-54 évesek körében 5,4 százalékkal csokken,
 • az 55-64 korcsoportban 16,2 százalékkal, vagyis 9,9 millió fővel bővül majd a foglalkoztatottak aránya.

Vagyis 2030-ra az összes európai munkavállaló 30 százalékát az idősödő 55-64 éves munkavállalók teszik majd ki.
Minden ember számára a munka terápiás hatással bír. Az aktív időskor előnyös a fizikai és mentális egészség megőrzése szempontjából, azonban 40-45 év felett csökken a munkaképességünk és 60-65 éves korban már a teljesítőképességünk átlagosan 30 százalékkal kisebb lehet.
A betegségek előfordulása 65 éves kor felett:

 • Magas vérnyomás (50 - 52 százalék)
 • Szív- érrendszeri betegségek (11-8 százalék)
 • Agyi-érrendszeri betegség (12-8 százalék)
 • Rosszindulatú daganatok ( nagyobb, mint 50 százalék)
 • Cukorbetegség (14 százalék).
A halálozás (moralitás) fő okai a vérkeringési (45 - 55 százalék), daganatos (29 - 23 százalék) betegségek.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Minden harmadik-negyedik magyar ember rákban hal meg ennek minimum 10 százaléka foglalkozási

 - mondta Dr. Erősné dr. Bereczki Edit, nyugalmazott közigazgatási főtanácsadó. A kor csak az egyik szempontja a munkaerő sokszínűségének. A munkahelyen szükséges, a korral kapcsolatos intézkedések, a munkának az egyéni képességekhez, készségekhez és az egészségi állapothoz való igazítása kormenedzsmentnek tekinthető.

Az idősödő és idős munkavállalók foglalkoztatásának speciális feltételei a munkateljesítmény és egészségi állapot változásai miatt szükség van:

 • biztonságosabb és egészségesebb munkahelyi környezet kialakítására
 • a munkateher csökkentésére, munkaszervezési intézkedések bevezetésére és a munka adaptálására, ergonómiai és munkapszichológiai elvek alkalmazására
 • egészség-megőrzési, egészségfejlesztési, munkahelyi jól-léti intézkedésekre, továbbfoglalkoztatás megvalósítására, a nyugdíjazás fokozatos előkészítésére
 • és szociális, gazdasági, politikai támogatásra.

NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?