-4 °C Budapest
Milliókat is kifizethetett a legendás tévés: komoly műtéten esett át

Milliókat is kifizethetett a legendás tévés: komoly műtéten esett át

Pénzcentrum
2016. március 3. 17:35

Kórházba került az egykori közkedvelt tévés műsorvezető, Rózsa György, a fájdalmain azonban nem tudtak enyhíteni, így komoly műtétet kellett elvégezni rajta. A közkórházba kerülő betegek egyre nagyobb számban halnak meg az egészségügyi intézményben összeszedett betegségekben, a magánkórházak viszont sokszor megfizethetetlenül drágák.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Pokoli fájdalmakkal került kórházba a legendás műsorvezető, Rózsa György. Tíz napon keresztül próbáltak enyhíteni a fájdalmain, ám a műtét elkerülhetetlen volt. A műtét sikeres volt, most rehabilitációra jár a műsorvezető - írja a Story.

Nem mindegy egyébként, hogy megműtenek minket ilyenkor, vagy sem, ugyanis a műtétnek elég magas költségei vannak, ráadásul fertőzéseket is elkaphatunk, amelybe bele is halhatunk. A nozokómiás (kórházban tartózkodáskor kialakuló) fertőzések a magánkórházakban ritkák, míg a közintézményekben egyre többen halnak meg emiatt. Ilyen tipikus betegség például a húsevő baktérium, amely sokszor csak amputációval kezelhető.

Mennyibe kerül, ha nem a kórházban akarunk meghalni?

Borsos ára van annak, ha magánkórházban szeretnénk kezeltetni magunkat. Még a legolcsóbb műtétért is többszázezer forintot fizethetünk ki, de az is előfordul, hogy az 1 millió forintot is eléri a kórházi számla összege.

Mennyibe kerülnek a műtétek a magánkórházakban?
 • Mandulaműtét: 200 - 400 ezer forint
 • Orrsövényműtét: 240 - 410 ezer forint
 • Szülés: 315 - 690 ezer forint
 • Köldöksérv: 220 - 490 ezer forint
 • Bütyök műtét: 240 - 450 ezer forint
 • Cement nélküli csípőprotézis-beültetés: 1,5 millió forint
 • Tenisz/golfkönyök műtéti ellátása: 175 - 350 ezer forint
 • Vesekő zúzás: 350 - 380 ezer forint
 • Pajzsmirigy műtét: 330 - 650 ezer forint


Kérdés persze, hogy Rózsa Györgyöt magán intézményben kezelték vagy sem. Ugyan pontos információnk nincs, hogy mennyibe kerül egy grenicsérv operáció, de ha magánkórházban kezelnek minket, akkor

akár milliós nagyságrendű is lehet a végösszeg, amit ki kell fizetnünk, hiszen igen komplikált műtétről van szó.

Hogyan lehet ekkora összeget kifizetni?

A magán intézmények nem olcsók, ennek fedezetére már egyre többen kötnek egészségbiztosítást, több biztosító is kínál ilyen terméket. A magyarok mindössze 1 százaléka rendelkezik jelenleg egészségbiztosítással, ennek három oka van:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 • Az emberek nem ismerik a lehetőségeket,
 • Az értékesítéshez orvosi ismeretekre van szükség,
 • A teljeskörű egészségbiztosítások az átlagos magyarnak aránylag drágák.
A várható élettartam rohamosan nő, így egészségbiztosítás nélkül hosszú távon a kormány nem tudja majd kifizeti az orvosi ellátást

- mondta Zahal Levy, a MediHelp International elnöke a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján. Ezen biztosítások elterjedését adójóváírással lehetne segíteni elsősorban.

Jobb, ha felébredünk, az államnak nincs már arra pénze, hogy kifizesse az orvosi kezelésünket

- tette hozzá Zahal Levy.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?