18 °C Budapest
Megújul az egészségügy: ápolók is gyógyíthatnak majd?

Megújul az egészségügy: ápolók is gyógyíthatnak majd?

2016. február 9. 09:00

A jogszabályok lehetővé teszik, hogy egyes előírt feltételek teljesítése esetén szakdolgozók is elláthassanak orvosi hatáskörbe sorolt feladatokat - írja a Magyar Hírlap.

A jogszabályok lehetővé teszik, hogy egyes előírt feltételek teljesítése esetén szakdolgozók is elláthassanak orvosi hatáskörbe sorolt feladatokat. Így már készül azoknak az egészségügyi feladatoknak a listája, amelyeket a jövőben orvos helyett egyetemi végzettségű ápolók is önállóan elvégezhetnek.

Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség korábbi elnöke szerint célszerű itthon is erősíteni a folyamatot, mivel a nemzetközi tendencia "mindenképpen ebbe az irányba hat", ráadásul a betegellátást is javíthatja a változtatás.

Akkor van értelme a magyar ápolók egyetemi képzésének, ha a speciális diplomával rendelkező szakemberek valóban a végzettségüknek megfelelő munkát látnak el, és nem olyan "tömegfeladatokat", amelyekhez elegendő az alapoktatás

 -fejtette ki álláspontját Rácz Jenő.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?