18 °C Budapest
Megváltozhat a gyógyszertárak ügyeleti rendje

Megváltozhat a gyógyszertárak ügyeleti rendje

2016. február 3. 10:01

Már a jövő évi központi költségvetésben helyet kaphat a gyógyszertári ügyelet újraszabályozásának kerete. Erre a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) négy lehetséges variációt jelölt meg - írja a Magyar Hírlap.

A patikai ügyeleti ellátás szabályozatlansága a rendszerváltás óta megoldatlan probléma, a működése kiszámíthatatlan, és állami támogatás híján a gyógyszertárak saját költségükön végzik a nyitvatartási időn kívüli ellátást.

Az állapotok rendezéséhez összesen négy javaslatot készített a HGYSZ. Ezeknél különböző az államtól várt hozzájárulás mértéke, s ebből kettőt jelöltek meg "arany középútként". Budapest esetében mind a négy terv öt ügyeletes körzettel számol, így csak a vidék felosztásában térnek el egymástól a lehetőségek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30