23 °C Budapest
Már most szerezzük be az ünnepek alatt szükséges gyógyszereket

Már most szerezzük be az ünnepek alatt szükséges gyógyszereket

MTI
2015. december 22. 11:00

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) arra figyelmeztet, hogy mindenki időben gondoskodjon az ünnepek alatt szükséges gyógyszerek beszerzéséről.

A karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást. Ebben az időszakban az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek.

  • December 24-én, csütörtökön a patikák rövidített szombati munkarend szerint tartanak nyitva.

  • December 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el.

  • December 27-én pedig a vasárnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti rend lép érvénybe.

Hozzátették, hogy a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, az elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot adó közforgalmú patika nevét, címét, telefonszámát, továbbá az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?