10 °C Budapest
Továbbra sincs elég háziorvos Magyarországon

Továbbra sincs elég háziorvos Magyarországon

2015. november 20. 08:30

A tartósan betöltetlen háziorvosi szolgálatokról vezetett nyilvános lista szerint 238 körzetben volna szükség háziorvosra - írja a Magyar Nemzet.


A hivatalos szervek még mindig nem adtak információt arról, hogy a 238 tartósan betöltetlen körzet közül hányban lesz újra háziorvosi ellátás, pedig már majdnem három hét telt el a háziorvosoknak szóló letelepedési és praxisjog-vásárlási pályázat leadási határideje (október 31.) óta.

Idén júliusban még csak 231 betöltetlen körzet volt, de a számok alapján úgy tűnik, hogy a lista hónapról hónapra bővül. A legrosszabb helyzetben Borsod-Abaúj-Zemplén megye van, ahol negyven praxis betöltetlen, de az országban vannak olyan települések is, ahol már tíz éve nincs háziorvosi ellátás. A lap információi szerint idén 29 háziorvos pályázatát fogadták be, így valószínűleg a 750 millió forintos keretösszeg harmadát sem fogják felhasználni.

A pályázó orvosok közül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalos, nyilvánosságra hozott adatai szerint kilencen igényeltek letelepedési támogatást, míg húsz háziorvos a praxisjog-vásárlási támogatásra pályázott.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?