22 °C Budapest
Továbbra sincs elég háziorvos Magyarországon

Továbbra sincs elég háziorvos Magyarországon

2015. november 20. 08:30

A tartósan betöltetlen háziorvosi szolgálatokról vezetett nyilvános lista szerint 238 körzetben volna szükség háziorvosra - írja a Magyar Nemzet.


A hivatalos szervek még mindig nem adtak információt arról, hogy a 238 tartósan betöltetlen körzet közül hányban lesz újra háziorvosi ellátás, pedig már majdnem három hét telt el a háziorvosoknak szóló letelepedési és praxisjog-vásárlási pályázat leadási határideje (október 31.) óta.

Idén júliusban még csak 231 betöltetlen körzet volt, de a számok alapján úgy tűnik, hogy a lista hónapról hónapra bővül. A legrosszabb helyzetben Borsod-Abaúj-Zemplén megye van, ahol negyven praxis betöltetlen, de az országban vannak olyan települések is, ahol már tíz éve nincs háziorvosi ellátás. A lap információi szerint idén 29 háziorvos pályázatát fogadták be, így valószínűleg a 750 millió forintos keretösszeg harmadát sem fogják felhasználni.

A pályázó orvosok közül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalos, nyilvánosságra hozott adatai szerint kilencen igényeltek letelepedési támogatást, míg húsz háziorvos a praxisjog-vásárlási támogatásra pályázott.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?