15 °C Budapest

Országszerte egyre többen betegednek meg

2015. február 12. 13:40

Az elmúlt héten is nőtt az influenzajellegű megbetegedések száma Magyarországon, de az emelkedés már nem olyan dinamikus, mint korábban. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője az InfoRádiónak azt mondta: 1-2 hét múlva lehet a járvány a csúcspontján.

Továbbra is terjed az influenza; egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzajellegű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma

- mondta el az InfoRádiónak Dánielisz Ágnes, az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője.

A múlt héten 87 500 beteg fordult orvoshoz. A betegek száma továbbra is emelkedik. Bár az emelkedés üteme csökkent, de így is 22 százalékkal többen fordultak orvoshoz, mint egy héttel korábban

- ismertette a szakember.

A fővárosban és 15 megyében emelkedett, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Tolna megyében nem változott, Fejér megyében negyedével csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Békés megyében a betegek száma egy hét alatt két és félszeresére nőtt. A legtöbb beteget Tolna, Győr-Moson-Sopron, Békés és Pest megyében regisztrálták, a legkevesebbet Csongrád, Heves és Zala megyében. Két megye (Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye) kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A betegek csaknem 31 százaléka gyerek, 36 százaléka 15 és 34 év közötti, de a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek csaknem 25 százaléka. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a megelőzés fontosságáról beszélt. A rendszeres és alapos kézmosásra hívta fel a figyelmet; egyúttal a vírusfertőzés elleni küzdelem további elemeként nevezte meg a fertőtlenítést a közintézményekben, tömegközlekedési eszközökön, ahol sokan megfordulnak, és az informálást.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem