Tovább nőhet az orvoselvándorlás, ha ezt bevezetik

Tovább nőhet az orvoselvándorlás, ha ezt bevezetik

2014. november 7. 09:00

Évente 50-55 milliárd forintot fordít az egészségpénztárakon (EP) keresztül egészségügyi kiadásaira a lakosság. A cafeteria tervezett adóemelése miatt akár 25 milliárd forinttal is csökkenhet az egészségügy bevétele, ami nem csak egészségügyi vállalkozásokat sújthat, de az orvoselvándorlást is felgyorsíthatja - írja a Világgazdaság.

A jövő évi adótörvény-javaslat szerint nőne ennek a cafeteriaelemnek az adója, 35,7 százalékról 51,17 százalékra. Váradi Péter, a Prémium Pénztárak igazgatótanácsának elnöke szerint a változás komoly következményekkel járhat. Az OECD adatai szerint az egészségügyi összkiadásoknak már most is a 35-38 százalékát a lakosság állja. Ez évi 600-800 milliárd forintot jelent, amiből 50-55 milliárd forint legálisan, az egészségpénztárakon keresztül jut el közvetlenül az egészségügyi szolgáltatókhoz.

Nem csak a lakosság egyre növekvő egészségügyi kiadásainak csökkentésében, de az egészségügyi szektor kifehérítésében és az orvos-elvándorlás megállításában is fontos szerepe van az egészségpénztáraknak - hangsúlyozta Váradi Péter.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?