Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Pénzcentrum
2011. június 12. 09:05

Elárverezhetik Overdose-t, ha a jövőbeli versenyeinek finanszírozásába nem szállnak be a milliárdos tulajdonostársak. Mikóczy Zoltán ugyanis nem tudja egyedül állni a ló versenyeztetésének költségeit. Overdose a keddi ascoti derbin is jelzálog terhe alatt fut.

Nem sikerült még teljes egészében kifizetnie Mikóczy Zoltánnak, Overdose tulajdonosának az Evowine Kft.-től kapott kölcsönt, így továbbra is

48 millió forint a tét
a Royal Ascoton
Kedden délután 4 órakor áll rajthoz Overdose az év versenyének kikiáltott Royal Ascot Group I-es 1000 méteres sprintszámában. A derbit az angol királynő is megtekinti. A verseny 300 ezer font (jelenlegi árfolyamon 90 millió forint) összdíjazású, amiből 160 ezer fontot (48 millió forintot kap az első helyezett). A PannoniaOverdose.hu beszámolója szerint 21 ló kvalifikálta magát a keddi döntőbe. Ha mind a 21-en rajthoz állnának, akkor ez lenne a közelmúlt legnépesebb versenye. Az elmúlt három évben "csupán" 13-15 ló indult a Royal Ascot nyitónapjának Group I-es sprintversenyében. Overdose-zal együtt nyolcan kvalifikálták magukat a döntőbe a három héttel ezelőtti verseny, a Haydock Parkban megrendezett Group II-es Temple Stakes mezőnyéből.
Overdose az előző versenyen a vert mezőnyben végzett, pedig korábban a bukmékereknél az első számú favorit volt. A futam után kiderült, Overdose 600 méter után elveszítette egyik hátsó patkóját, ez válthatta ki, hogy megváltozott futásának ritmusa. A patkót vélhetően egy mögötte galoppozó ló rúgta le. Mikóczy Zoltán szerint azonban a legnagyobb probléma az volt, hogy Overdose túl későn érkezett meg a helyszínre, nem tudta kipihenni az utazást, ezért fáradt el a cél előtt. Overdose-t a Temple Stakes után egyből átvitték Ascotba, így most pihenten és felkészülten várja a keddi megmérettetést.

jelzálog terheli az Overdose Vagyonkezelő Kft-.-ben lévő 50 százalékos tulajdonrészét. Mikóczy a Pénzcentrum.hu érdeklődésére elmondta: 90 százalékban rendezte a tartozását. A fennmaradó összeget június végéig kívánja megfizetni. Továbbra sem árulta el, mennyi hitelt kellett felvennie.

Mint arról a Pénzcentrum.hu három hete, a Haydock Parkban megrendezett verseny előtt beszámolt, a verpeléti Evowine Kft. jelzálogot jegyeztetett be az Overdose Vagyonkezelő Kft. 50 százalékos tulajdonrészére, amely Mikóczy Zoltán kezében van. A tulajdonosnak ugyanis hitelt kellett felvennie, hogy finanszírozni tudja a világ egyik leghíresebb versenylova, a magyar Overdose és 22 másik ló versenyeztetésének költségeit.

KATTINTS! Jelzálog húzza a magyar csodalovat is

A kft. egyetlen vagyontárgya Overdose. A 2006-ban alig több mint 600 ezer forintért vásárolt csodaló eszmei értéke jelenleg becslések szerint 1,5
milliárd forint. Ahhoz, hogy Overdose magyar színekben versenyezhessen, tavaly márciusban öt magyar nagyvállalat - az Euroinvest, az OTP Bank, a Közgép, a Mol és a CIG Pannónia Biztosító - megvásárolta a kft. 50 százalékát. Korábban a csallóközi származású Mikóczy mellett szlovák magánemberek tulajdona volt Overdose, akik azt akarták elérni, hogy a ló szlovák színekben futhasson.

A szerződéshez mellékelt szindikátusi megállapodás szerint a díjbevételeket teljes egészében Mikóczy kapja meg, amiből fedezi a ló tartásának és versenyeztetésének költségeit. Overdose felkészítése a versenyekre nagyságrendileg annyiba kerül, mint amennyit megnyerhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Overdose a Temple Stakes féltávjánál még az élbolyban (jobbról a negyedik, nyergében Andreas Suborics)

Mikóczy a Pénzcentrum.hu érdeklődésére megerősítette a korábban elmondottakat: be kell látnia, hogy a Group I-es versenyeken való részvétel költségeinek finanszírozása meghaladja a lehetőségeit. Ha a tulajdonostársak azt akarják, hogy a ló továbbra is magyar színekben versenyezhessen, be kell szállniuk a költségekbe. A Royal Ascot derbi az utolsó, amit önerőből finanszírozni tud. A következő hetekben szeretné elérni, hogy újratárgyalják a szerződéseket.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem