20 °C Budapest

Még rendben vannak, de mi lesz a frankhitelesekkel júliusban?

2011. június 10. 10:02

A hétfő kora reggeli szintre, 264-ig tudott visszakapaszkodni a forint az euróval szemben, de vészjósló jel a jövőre nézve, hogy a magyar és az eurózóna alapkamat közötti különbség júliusban várhatóan tovább szűkül. Ez növelheti az euróbefektetések értékét és a keresletet is a devizára.

A frank mindig is menekülő devizának számított, a befektetők preferálják bizonytalan időszakokban stabilitása miatt. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a frank erősödni tud olyan időszakokban, mint a mostani, amikor a Görögországgal és Portugáliával szemben egyre nőnek az aggodalmak. A frank/forint jegyzések továbbra is a 215-ös szint felett járnak, csütörtök késő délután 216 körül mozgott a kereskedés.

Heti elemzésünk: Befektetési lehetőség az árfolyamrögzítés? >>Kattints!<<

 


Annak ellenére maradt ezen a szinten a jegyzés, hogy a forint nagy erősödést tudott felmutatni az euróval szemben. Bár ennek tartóssága megkérdőjeleződött az európai jegybank szerepét betöltő EKB bejelentésére, miszerint 1,5%-ra emelkedhet az eurózónabeli alapkamat júliusban. Ezzel nőhet a hozama az euróban befektetett eszközöknek, ami a deviza keresletét növelheti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 11:55
A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?