13 °C Budapest

Olimpiai lottó: milliárdokat hozhatna

Pénzcentrum
2010. január 27. 08:45

A magyar versenysportra forditandó állami támogatásról rengeteg vita folyik, miközben arról, hogy milyen más forrásokból juthatna a szektor pénzhez, nem sok szó esik. Két közgazdász szerint az úgynevezett olimpiai lottó milliárdokat hozhatna a konyhára - irja a Népszabadság.

Szerencsejáték Zrt. egy, a skandináv lottóhoz hasonló játékot hozna forgalomba, ahol a szelvényen számok helyett a huszonnyolc nyári, valamint a hét téli olimpiai sportág piktogramja jelenne meg. A nyeremények nagyságrendje a skandináv rokonhoz hasonló mértékű lenne.

A két szakember szerint innentől már csak egy jogszabály-módosítás szükséges ahhoz, hogy a játékadó cimen futó összeget a sportköltségvetésbe forgassák. A közgazdászok természetesen kalkulációkat is végeztek. Számitásaik szeirnt "a Szerencsejáték Zrt. játékpiacán az olimpiai lottó nyolcszázalékos részesedést hasíthat ki magának. Ebben az esetben a játék összes bevétele meghaladná a 12 milliárd forintot, aminek a 12%-os játékadója másfél milliárd forint extraforráshoz juttatná a versenysportot"

A finanszirozás mikéntjét árnyalná az is, hogy mikor a fogadó bejelölné egy-egy szakág ábráját a fogadólapon, akkor nemcsak a nyeremény érdeké ben dönthetne egy piktogram mellett, hanem akár tudatosan támogathatná kedvenc sportágait.

A feltaláló, Virág György emzetközileg is levédette az olimpiai lottót, azaz bárhol a világon csak az ő engedélyével vezethetik be a játékot. Kutatótársam és én az idea tudományos hátterét vizsgáltuk meg.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem