9 °C Budapest

Sokkal olcsóbb is lehet a köteleződ: erre érdemes figyelni

Pénzcentrum
2013. november 12. 10:39

Idén két nappal később kezdődött a kötelező kampány, de nem csak ezért van kevesebb idejük az ügyfeleknek. December elseje vasárnapra esik, így a szokásostól eltérően több biztosító csak november 29-ig tudja fogadni a benyújtott szerződés felmondásokat. Addig is érdemes időt szánni a váltásra, hiszen akár 50 százalékos kedvezményet is elszalaszthatunk a rohanással. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének sajtótájékoztatóján jártunk.

Idén 4 nappal kevesebb idő jut a mérlegelésre, hiszen a késői kezdés mellett több biztosító jelezte, hogy csak november 29-ig tudja befogadni a felmondásokat. A hétvégi felmondásokra az alkuszok sem tudnak garanciát vállalni - mondta el Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.

A lerövidített határidő azért lehet nagy gond, mert szokásosan az autósok 40 százaléka az utolsó pillanatra hagyja az ügyintézést. Ha pedig nem kerül felmondásra a szerződés, akkor további egy évig nem módosítható már.

Az online kalkulátorokkal történő választás is időigényes. Sokan nem olvassák el rendesen a lehetséges kedvezményeket, így akár egy 50 százalékos díjcsökkenést is elhalaszthatnak. A számolgatás során több kapcsolódó biztosítást is felajánlhatnak a kalkulátorok, ezeket is érdemes átnézni. A fedezeti értékeket például minden esetben vessük össze, ne csak az ár alapján döntsünk.

Félrevezető lehet a biztosítók levele
A baleseti adó idén is 30 százalék, maximalizált mértéke 30 295 forint. Ezt vagy feltünteti a biztosító vagy nem, de mi mindig figyeljünk arra, hogy a megfelelő összegeket hasonlítjuk össze.


Mi történt a díjakkal idén?

Nem csökkent, de nem is nőtt jelentősen idén az átlagdíj Cselovszki Zsolt, a gépjármű szekció elnöke szerint. A növekedés pedig leginkább csak abból adódik az eddigi évekhez képest, hogy ma már egyre többen voltak a maximális kedvezményes kategóriában, így kevesebb díjcsökkenés történt e miatt (egyre kevesebb bonus ugrásra juthat egyre több malus ugrás). A szövetség szerint nincs olyan csoportja az autósoknak, akik kiemelkedően rosszul jártak voltak.



A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségé a jövőben fontosnak tartja a direkt kárrendezés bevezetését a jövőben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Erről bővebben itt: Vége lehet az autósok rémálmának: jöhetnek az új szabályok?

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm