2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Operatív Törzs: a járvány robbanását sikerült elkerülni


Az Operatív Törzs hivatalos sajtótájékoztatón számolt be a legfrissebb eseményekről a koronavírus-járvány kapcsán április 4-én.

Szállásadás céljából "foglaltak le" hoteleket, nem betegek kezelésére

A WHO ajánlásai alapján szervezzük Magyarországon a laboratóriumi vizsgálatok, vagyis akit a háziorvos gyanúsnak minősít, arra elvégezzük a vizsgálatot, a szoros családtagokkal együtt - mondta el Müller Cecília arra kérdésre, hogy tervezik-e kibővíteni a tesztelések körét. Hotelek "lefoglalásával" kapcsolatban azt mondta el Lakatos Tibor, hogy azért biztosították be őket, hogy szükség esetén igénybe tudják venni, nem betegek kezelésére, hanem azoknak a munkatársak elszállásolására, akik a védekezésben részt vesznek.

Szociális munkások segítik az idősek ellátását

Az önkormányzatok törvényi köztelezettsége az idősek ellátása, azt tapasztalják a hatóságok, hogy ez meg is történik, sok helyen szociális munkásokkal, akik segítenek, akár bevásárlásában.

Voltak helyszíni bírságok és feljelentések

Eddig összesen 1849 figyelmeztetéssel éltek a hatóságok a kijárási korlátozok miatt, de ha szükséges, akkor fellépnek komolyabb eszközökkel is, 317 ember feljelentettek szabálysértés miatt és helyszíni bírságokat is kiszabtak - mondta el Lakatos Tibor. A cél, hogy megelőzzük a rohamos terjedést. Nem az a cél, hogy a négy fal közé szorítsák az embereket.

Először egészségügyi intézményekhez kerülnek a felszerelések

A Pekingből érkező felszerelések először az állami egészségügyi központ raktáraiba kerülnek, majd folyamatosan fenntartjuk ebből a kórházaknak szánt egyhetes készleteket. Az orvosi műszerek ellátásánál arra fogunk figyelni, hogy hol alkalmasak a használatukra a feltételek és melyik egészségügyi intézményben van rá a legnagyobb szükség, a betegek száma alapján. Második körben a rendvédelmi szervek kapnak, például a Honvédség, majd a kormányzati szervek és gyógyszertárak jutnak védőfelszerelésekhez, ha már elegendő lesz az egészségügyi intézményekben - mondta el Lakatos Tibor.

Új szállítmányok jönnek jövő héten Magyarországra

A mai napon 6 repülőgéppel érkezett szállítmány Magyarországra, védőfelszereléseket, maszkokat hozott Magyarországra - mondta el Lakatos Tibor. A jövő héten várhatóan további eszközök érkeznek Magyarországra.

Időben lépett Magyarország

Dr. Müller Cecília a friss magyarországi adatokat ismereti. A 6 új elhunyt közül az egyik 54 éves volt, a többiek jellemzően 80 év felüliek, mind krónikus betegek. Jó hír is van, 58 gyógyult személy van már Magyarországon. Éppen egy hónappal ezelőtt történt az első megbetegedések regisztrálása Magyarországon, két iráni diákkal kezdődött a hazai járvány hivatalosan. Az eddigi korlátozó intézkedéseket értékelve úgy véljük, hogy megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek, talán még egy picit előbb is, mint ahogy a különböző országok bevezették a hasonló lépéseket - tette hozzá. Müller Cecília.

A lakosság együttműködésével történhetett meg, hogy sikerült a fertőzöttek robbanását megelőzni

Ennek köszönhető, hogy bár a fertőzések emelkednek, de nem kiugró mértékben. Nagyon fontos az a segítség, amit mindenki egyenként megtehet, hogy ezt fenntartsuk és ne nehezedjen az egészségügyre túl nagy teher. Úgy vélem, hogy ezzel kontroll alatt tudjuk tartani a járványt és a korlátozó intézkedéseket a megfelelő időkben, a megfelelő mértékben tudjuk meghozni - mondta el Müller Cecília, hozzátéve, hogy most, hogy jön a jóidő, különösen figyeljünk oda, hogy a szabadtéri tevékenységekre vonatkozó korlátozásokat betartsuk (egyedül, ne csoportosan mozogjunk a szabadban, megtartva a másfél méter távolságot).

A látogatási tilalom mellett kijárási tilalom és felvételi zárlat van érvényben az idősotthonokra, mert ha ide bekerül a vírus, az sokkal nehezebben kezelhető. Különösen, hogy itt vagyunk a tömeges megbetegedések küszöbén

- mondta el a tisztifőorvos.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk