2020. május 30. szombat Janka, Zsanett

Ez a felkészülés ideje, nem az ünneplésé: figyelmeztet a WHO vezetője


Európa országainak gondolniuk kell a koronavírus-fertőzések második hullámára, mert a világjárványnak még nincs vége - nyilatkozta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója, miközben kontinens-szerte sorra lazítják fel a korlátozásokat.

Hans Kluge úgy fogalmazott: ez a felkészülés ideje, nem az ünneplésé - írja a Telegraph nyomán a 444. Miközben az esetek száma Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban csökkenni kezdett, Kluge arra figyelmeztetett, hogy a járvány terjedésének központjai keletre kerültek, Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban és Kazahsztánban felívelőben vannak a számok.

Ahol most fellélegeznek, ott a megnyert időt az egészségügyi rendszer fejlesztésére, a kórházi kapacitások növelésére kell fordítani Kluge szerint, aki ilyen pozitív példaként említette Szingapúrt, Japánt és a skandináv országokat.

A WHO regionális vezetője azért is aggódik, hogy a koronavírus második hulláma egybeeshet más szezonális fertőzések, például az influenza vagy a kanyaró terjedésével.

A történelem arra tanít minket, hogy azok az országok, amelyek nem szenvedték meg nagyon az első hullámot, azok megszenvedhetik a másodikat. Mi lesz Afrikában és Kelet-Európában? Mi már túljutottunk a csúcson, mi nem vagyunk Olaszország - mondják egyes országok, aztán két hét múlva: bumm!

- hangsúlyozta Kluge, és hozzátette: "Sajnos elkaphatja őket a második hullám, úgyhogy nagyon óvatosnak kell lennünk." Szerinte amíg nincs védőoltás vagy hatékony kezelés, addig a korlátozásoknak, lezárásoknak is csak átfogó tesztelés és kontaktkutatás mellett van értelme, a lazítás vagy feloldás pedig csak fokozatos és óvatos lehet.

Az emberek azt hiszik, hogy a kijárási korlátozásoknak vége. Pedig semmi sem változott. A járvány ellenőrzésének minden eszközét készenlétben kell tartani. Ez a legfontosabb üzenet

- mondta a WHO-s vezető, aki azt reméli, a világjárvány megmutatta, hogy az egészséget politikai prioritásként kell kezelni, mert "ha nincs egészség, nincs gazdaság".

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van fix állásod, ha ebben a szektorban dolgozol, nehezen kapsz lakáshitelt
Sok helyen változott az elvárt jövedelem mértéke is.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk