Car rides on an icy road. Slippery ice road.

Pusztított az ónos eső országszerte: rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak

2021. december 28. 11:02

Az ónos eső miatt a tűzoltókat összesen 305 helyszínre riasztották a hétfői nap folyamán. A legtöbb munkát a jég súlyától kidőlt fák és a letört ágak adták a tűzoltóknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Utakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre, autókra, házakra és vasúti sínekre dőltek az ónos esőtől leszakadt faágak, amelyeket a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk. A beavatkozások kétharmadára Csongrád-Csanád megyében, egyharmadára pedig Békés megyében volt szükség. A tűzoltóknak a legtöbb munkája Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Békéscsabán, Orosházán és Tótkomlóson volt.

Ezen kívül a tűzoltók nyolc árokba csúszott, és öt elakadt járműnél is beavatkoztak. Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt átmenetileg több ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás, ezeket a szolgáltató helyreállította, amint a tűzoltók megtisztították a sérült vezetékek, trafók környezetét a veszélyesen megdőlt ágaktól.

Tegnap este háromnegyed tizenegykor visszavonták az ónos eső miatt kiadott meteorológiai riasztást, azonban az előrejelzések szerint a mai nap is várható riasztás ónos eső miatt, ezért az Országos Katasztrófavédelem arra kéri az utazni vágyókat, hogy indulás előtt nézzék meg, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás és ennek megfelelően tervezzék meg az útjukat. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?