15 °C Budapest
Budapest, 2021. március 11.Kádár Katalin belgyógyász az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájával olt az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelõ oltópontján 2021. március 11-én.MTI/Szigetváry Zsolt

Szintet lép itthon az oltás: húsvétkor már tényleg tömegek kapják meg a vakcinát

MTI
2021. április 3. 10:33

Újabb szintet lép az oltás: a fővárosi oltási munkacsoport döntése alapján Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett szombattól már a szakrendelőket is bevonják az oltásba, hogy a húsvéti ünnepek alatt is minél többen kapják meg az oltást - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A fővárosi háziorvosok a húsvéti ünnepekre tehát már nemcsak a kórházi oltópontokra, hanem a szakrendelői oltópontokra is beirányíthatják az oltandókat. Az oltásra kijelölt 18 budapesti szakrendelő ehhez természetesen vakcinákat is kapott a kormányhivatalokon keresztül. A háziorvosok előzetes jelentése szerint szombaton és vasárnap nagyjából 15 ezer fővárosi regisztráltat fognak beoltani csak a szakrendelőkben - tájékoztattak.

Az oltáshoz szükséges Moderna vakcinát a kormányhivatal már a hétvége előtt kiszállította a 18 szakrendelőbe, ahol szombaton és vasárnap is oltják a háziorvosok által szervezett regisztráltakat. A szakrendelői oltás várhatóan a hétvége után - húsvéthétfőn és kedden - is folytatódhat, ugyanis húsvétvasárnap AstraZenecát is kapnak a szakrendelők, a fővárosi háziorvosoknak erre is lehetősége van oltást szervezni. Az oltóorvosokat és asszisztenseiket a szakrendelők mint hatóságilag kijelölt oltópontok kötelesek biztosítani.

Az Országos oltási munkacsoport rendelkezése alapján kijelölt oltópontnak számítanak a háziorvosi rendelők, a kórházak és a szakrendelők is. Eddig azonban a szakrendelők többsége még nem működött aktív oltópontként, mert nem volt annyi vakcina, hogy ott is megkezdődhessen az oltás - írták a közleményben.

Miután jelenleg mind a fővárosi háziorvosok, mind a fővárosi kórházi oltópontok jelentős feladatokat végeznek a regisztrált idősek és pedagógusok oltásával, a fővárosi szakrendelők bevonása is indokolttá és lehetségessé vált a héten érkezett Moderna vakcinából és csütörtökön érkezett AstraZeneca vakcinából - jelezték.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hivatal közleményében hangsúlyozza, hogy egyebek között a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében a veszélyhelyzet idejére az önkormányzati szakrendelők a megyei kórházak (a fővárosban a centrumkórházak) irányítása alá kerültek. Az önkormányzati fenntartású szakrendelőknek és dolgozóiknak is részt kell venniük a járvány elleni védekezésben és az oltásban is. Az önkormányzati szakrendelőt működtető egészségügyi szolgáltató felelős az általa végzett védőoltási tevékenység jogszerűségéért, szabályszerűségéért, szakszerűségért, és az önkormányzati szakrendelők vezetői fokozott felelősséggel kötelesek az oltási programban is a vezetési, irányítási feladataik ellátására.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val!

Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés...

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem