29 °C Budapest
Orbán Viktor: Megindult a tesztelés az iskolákban, szociális intézményekben

Orbán Viktor: Megindult a tesztelés az iskolákban, szociális intézményekben

2020. november 20. 07:58

Orbán Viktor ma a Kossuth rádió Jó reggel, Magyarország című műsorában elmondta: 4440 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztázaltak és mára virradóra 96-an haltak meg. 7512 ember van kórházban jelenleg, viszont a kórházakban még van 13594 szabad ágy, és 1689 lélegeztetőgép.

A miniszterelnök ismertette, hogy eddig 444 óvodát kellett bezárni - az összes óvoda 15%-át -, az általános iskolák közül 78-ban függesztették fel teljesen a tanítást (3%) és 525 intézményben van részleges digitális oktatás.

Nagyon kérem a diákokat, szülőket, hogy ahol digitális oktatásra álltunk át, azt ne tekintsék vakációnak

- mondta, és hozzátette: megindult a tesztelés a szociális intézményekben, iskolákban. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy Müller Cecília szerint semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy túl lennénk a nehezén.

10. napja tartanak a korlátozások, de Orbán Viktor szerint az elmúlt 2-3 nap jobb eredményei alapján nem szabad reménykedni. Hangsúlyozta: az idősek élete veszélyben van, tehát mindenkit kérek arra, hogy a családon belül is figyeljen oda, legyen fegyelmezettebb.

Magyar vakcinára várnak a magyarok

Az Európai Bizottság figyelmeztette tegnap Magyarországot arra, hogy az orosz vakcina még nincs engedélyezve az uniós piacon, és egyébként is a gyors kifejlesztése veszélyeket hordoz magában, amire Orbán Viktor azt mondta, hogy majd megvizsgálják a magyar szakemberek, és majd ezután döntenek, hogy beszereznek-e többet.

Jelezte: nem lehet tudni, hogy mikorra áll majd rendelkezésre elég vakcina ahhoz, hogy tömegesen lehessen oltani: április-júniust ígérnek a gyártók. Ezért rendel az ország több felől: az emberek majd eldönthetik, hogy a nyugati, orosz, kínai és izraeli vakcina közül melyiket kérik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ismertette, hogy egy felmérés szerint a magyar emberek 30%-a a magyar vakcinát választaná, ez a legmagasabb arány. Hansúlyozta, hogy akárhonnan is jönnek a vakcinák, azok mindegyike átmegy a magyar hatóságok ellenőrzésén, így azzal szemben indokolt lesz majd a bizalom, mert felelősséget vállal érte a hatóság.

Cikkünk frissül.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?