1 °C Budapest

Orbán Viktor: Megindult a tesztelés az iskolákban, szociális intézményekben

2020. november 20. 07:58

Orbán Viktor ma a Kossuth rádió Jó reggel, Magyarország című műsorában elmondta: 4440 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztázaltak és mára virradóra 96-an haltak meg. 7512 ember van kórházban jelenleg, viszont a kórházakban még van 13594 szabad ágy, és 1689 lélegeztetőgép.

A miniszterelnök ismertette, hogy eddig 444 óvodát kellett bezárni - az összes óvoda 15%-át -, az általános iskolák közül 78-ban függesztették fel teljesen a tanítást (3%) és 525 intézményben van részleges digitális oktatás.

Nagyon kérem a diákokat, szülőket, hogy ahol digitális oktatásra álltunk át, azt ne tekintsék vakációnak

- mondta, és hozzátette: megindult a tesztelés a szociális intézményekben, iskolákban. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy Müller Cecília szerint semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy túl lennénk a nehezén.

10. napja tartanak a korlátozások, de Orbán Viktor szerint az elmúlt 2-3 nap jobb eredményei alapján nem szabad reménykedni. Hangsúlyozta: az idősek élete veszélyben van, tehát mindenkit kérek arra, hogy a családon belül is figyeljen oda, legyen fegyelmezettebb.

Magyar vakcinára várnak a magyarok

Az Európai Bizottság figyelmeztette tegnap Magyarországot arra, hogy az orosz vakcina még nincs engedélyezve az uniós piacon, és egyébként is a gyors kifejlesztése veszélyeket hordoz magában, amire Orbán Viktor azt mondta, hogy majd megvizsgálják a magyar szakemberek, és majd ezután döntenek, hogy beszereznek-e többet.

Jelezte: nem lehet tudni, hogy mikorra áll majd rendelkezésre elég vakcina ahhoz, hogy tömegesen lehessen oltani: április-júniust ígérnek a gyártók. Ezért rendel az ország több felől: az emberek majd eldönthetik, hogy a nyugati, orosz, kínai és izraeli vakcina közül melyiket kérik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ismertette, hogy egy felmérés szerint a magyar emberek 30%-a a magyar vakcinát választaná, ez a legmagasabb arány. Hansúlyozta, hogy akárhonnan is jönnek a vakcinák, azok mindegyike átmegy a magyar hatóságok ellenőrzésén, így azzal szemben indokolt lesz majd a bizalom, mert felelősséget vállal érte a hatóság.

Cikkünk frissül.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. december 3. 06:36
Játsszunk el a gondolattal: ha 1978-ban amikor Charlie Munger csatlakozott Warren Buffetthez 100 dol...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem