Napi 50 forintért cserébe milliókat nyerhetünk

Napi 50 forintért cserébe milliókat nyerhetünk

2018. szeptember 2. 09:00

Egy korábbi felmérés szerint csupán minden tízedik honfitársunk gondol arra, hogy halála esetén anyagi biztonságban tudja családját, pedig a statisztikák azt mutatják, hogy a halálesetek több mint harmada 70 éves kor alatt következik be, évente pedig nagyjából tízezer embert még azelőtt veszítenek el szerettei, hogy betöltené az 55. életévét. Egy ilyen tragédia sok esetben súlyos anyagi megterhelést is jelent a hozzátartozóknak, ezért érdemes róluk már idejében gondoskodni. Egy 35 év körüli családfenntartó akár már napi 50-60 forintért is meg tudná tenni mindezt.


A KSH adatai alapján naponta nagyjából 360 haláleset történik hazánkban, amelyek több mint harmada 70 éves kor előtt következik be. A biztosítók közel 700 ezer kockázati életbiztosítást tartanak nyilván, és ha figyelembe vesszük, hogy egy embernek akár több szerződése is lehet, megállapíthatjuk, hogy a gondoskodás ezen formája még nem annyira elterjedt, alig pár százalék csupán a penetrációja. Pedig rendkívül fontos anyagi segítséget nyújthat egy ilyen biztosítás már életünkben is, halálunk után pedig a szeretteinknek adhat pénzügyi biztonságot, hogy ne kerüljenek szorult helyzetbe egy bankkölcsön, hitel vagy akár a temetés költségei miatt.

Bár a kockázati életbiztosítás elsődleges szolgáltatása a haláleseti térítés, sok olyan termék van a piacon, amely rokkantság esetén is fizet - hívja fel a figyelmet az OVB Vermögensberatung Kft. Ráadásul minél előbb vágunk bele, annál kevesebb a biztosítási díj is, mert az az életkor előrehaladtával drágul. Sok esetben a biztosító az életkort az aktuális év és a születési év különbözeteként határozza meg, így például egy 40 éves családfenntartó esetében a december 31-én megkötött szerződés akár 10 százalékkal kedvezőbb is lehet, mint a január 1-jei. Ráadásul utóbbinál a magasabb díj nem csupán azt jelenti, hogy az első biztosítási évben kell többet fizetnünk, hanem a szerződés teljes fennállása alatt magasabb lesz a díjunk.

Mindemellett azért is érdemes idejében gondolni az életbiztosításra, mert ha időközben esetleg valamilyen betegséget diagnosztizálnak nálunk, az jelentősen megdrágíthatja a fizetendő díjat, esetleg el is lehetetleníti a biztosítási szerződés megkötését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Magyarországon sok család rendelkezik 7-8 millió forintos jelzáloghitellel, ez a tartozás pedig a szerződő fél halálával az örökösökre száll. A személyes fájdalmon túl borzasztó anyagi megterhelést is róhat rájuk, ha nem gondoskodunk róluk időben, pedig akár napi 50-60 forintért is megtehetnénk mindezt"

 - mondta Póth Viktor, az OVB Vermögensberatung Kft. üzletfejlesztési igazgatója. "A havi nettó keresetünk 50-60 szorosa lenne az a biztosítási összeg, amely mellett nyugodtan alhatunk, hiszen egy tragédia esetén így öt évig is fenntarthatnánk a család korábbi életszínvonalát."- tette hozzá a szakember.

A kockázati életbiztosítások feltételeiben az egyes társaságok sokszor lényegesen eltérő kizárásokat és mentesüléseket alkalmaznak, ezért nagyon fontos a biztosítási feltételek alapos áttanulmányozása, valamint ugyanilyen lényeges, hogy tisztában legyünk az életbiztosításokhoz kapcsolódó alapfogalmakkal is. Éppen ezért azt tanácsolják, hogy mindenképpen keressünk fel egy szakembert, aki segít megtalálni a számunkra legkedvezőbb megoldást.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10