17 °C Budapest
Figyelem! Már csak a héten válthatnak biztosítót az érintett autósok

Figyelem! Már csak a héten válthatnak biztosítót az érintett autósok

2017. november 27. 10:00

Már csak néhány napjuk maradt az érintett autósoknak annak eldöntésére, hogy elfogadják-e biztosítójuk következő évre vonatkozó ajánlatát, vagy pedig máshol kötnek új szerződést.

A korábbi tapasztalatok alapján még 30-40 ezer kgfb-szerződés felmondására kerülhet sor a Netrisk.hu közleménye szerint. Fontos, hogy az esetleges felmondásnak december 1-jén éjfélig be kell érkeznie az illetékes biztosítóhoz, különben az érintettek jelenlegi kötelező biztosítása a megállapított új díjon megy tovább a következő évben is.

A Biztosítás.hu közleményében úgy becsüli, hogy akár 160 ezren is lehetnek azok, akik végül lecserélhetik biztosításaikat. A díjak átlagosan 26 százalékkal emelkedtek, ennek ellenére sokan találtak kedvezőbb díjakat, és még a 10 ezer forintos spórolás sem számít ritkaságnak.

Átlagosan 5-8 ezer forintos többletköltséget okozhatnak jövőre az emelkedő biztosítási díjak, ennek megfelelően többen is váltottak biztosítót, mint egy évvel korábban. Ez a szám idén 160 ezer körül várható, ami 15 százalékos emelkedés a tavalyi adathoz képest.

A biztosítók közötti verseny öt év után indult be újra. Miközben a piaci díjemelkedés összességében jelentős, ám szép számmal akadnak olyan biztosítók, amelyek nem vagy csak minimális mértékben emeli előző évi díjaikat. Nem véletlen, hogy a 2010 óta tartó csökkenésnek most vége szakadt, és idén először megint emelkedhet a novemberi váltók száma, miközben a novemberi váltás lehetőségével érintett autósok száma tovább csökkent.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?