Tényleg ennyivel jobb külföldön szülni?

Tényleg ennyivel jobb külföldön szülni?

2017. június 26. 09:03

A kormány új tervei szerint nyugati mintára már 24 óra után hazaengednék a kismamákat szülés után a kórházból. A 24.hu most utánajárt annak, milyen tapasztalatai vannak a külföldön szülő édesanyáknak.


A kormány új ötlete szerint a szülő nők, nyugati mintára már itthon is már 24 óra után elhagyhatnánk a kórházat. Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke úgy látja, hogy a változás főként az engedélyről döntő kórházi szakemberekre terhel nagy felelősséget, de a gyerekorvosokra, háziorvosra és a védőnőre is nehezen teljesíthető többletfeladatokat róhat.

Mindenképp biztonságos, ha az első napokat a kórházban töltik az édesanyák

- tette hozzá a szakember.

Mi a helyzet külföldön?

A 24.hu külföldön szülő édesanyákat kérdezett az ottani bevett gyakorlatokról. A tapasztalatok alapján Franciaországban és Németországban 3-4 napot maradnak az édesanyák a kórházban szülés után, ellenben Angliában teljesen természetes, hogy akár a szülést követő pár órában hazaengedik a mamát és a babát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Angliában nem kirakják az anyákat a kórházakból. Nem kötelező hazamenni, ha még nem állsz készen rá

- mesélte a lapnak egy édesanya.

Az Egyesült Államokban bent tölthető idő 1,5 nap, de ha igényünk van rá, akkor tovább is maradhatunk. Itt azonban állami szülészeti osztályok az itthoni magánkórházak színvonalán működnek. Ráadásl bármit kívánhatunk vajúdás közben, ha éppen fagyira van szükségünk, akkor csak szólnunk kell.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20