Emiatt aggódnak a legtöbben az utazás alatt

Emiatt aggódnak a legtöbben az utazás alatt

2016. június 30. 12:03

Az utasbiztosítások alapján a tavaly nyári különböző káreseményekre 21,9 millió forintot fizetett ki a K&H Biztosító, az átlagos kárösszeg 87 ezer forint volt - közölte a biztosító társaság.

A népszerű európai turistacélpontokon átlagosan 31-47 ezer forintos káresemények történnek a turistákkal, akik gyakran a túlzott napozás miatti leégés, medúzacsípés, illetve rosszullétek miatt szorulnak ellátásra a biztosító egyik legutóbbi felmérése alapján. A legtöbb káresemény a turisták körében népszerű országokban, így Görögországban, Horvátországban, Bulgáriában, illetve Törökországban történik.

Az Európán kívüli országokban gyakori az olyan nem kívánt esemény, mint a gyomorrontás, amely pár napos kórházi kezeléshez vezet, ezek átlagos költségei pedig 156 ezer forinttól akár 931 ezer forintos (500-3000 eurós) nagyságúak lehetnek.

A biztosítási piacon belül az utasbiztosítási szegmens növekvő tendenciát mutat, miután a lakosság egyre többet költ bel- és külföldi utazásokra. A külföldi utazás során az utasbiztosításokkal pár ezer forintért elkerülhetik az utasok a bosszúságokat, vagy egy komolyabb baleset esetén a több százezer forintos vagy milliós kiadást - idézik Kaszab Attilát, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, a biztosító társaság nem-életbiztosítási vezetőjét.

A K&H Biztosító felmérése szerint a legtöbb utazó a poggyász, az értéktárgyak, az iratok elvesztése, sérülése miatt aggódik. A betegség vagy baleset miatti kórházi ellátás csak a negyedik helyezést érte el a káresemények listáján, a válaszadók mintegy 15 százaléka fél az ilyen esetek bekövetkeztétől.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szakember elmondta: az egyedi utasbiztosítások 70 százalékát kötik meg az ügyfelek a K&H internetes felületén. A biztosító adatai szerint az utazók 13 százaléka az utazás napján köti meg online a biztosítást, míg 34 százalék az utazás előtt egy nappal gondoskodik róla, az igénybe vehető extra szolgáltatások közül pedig még mindig a gépjármű assistance a legnépszerűbb.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 11. 18:10
Augusztustól Szalai Enik a Yettel Magyarország Zrt. hr vezérigazgató-helyettese.
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 12:24
Az AMTD Digital kínai fintech vállalat július 15-én IPO-zott a New York-i tzsdén, 7,8 dolláros árfol...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 11. 10:35
Bár továbbra is vannak viták a jegybanki szerepvállalás indokoltságát illeten, a 2020-as évek elejér...
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?