Még mindig nincs sírköve Bajor Imrének: hogy lehet ez?

Még mindig nincs sírköve Bajor Imrének: hogy lehet ez?

2016. március 24. 18:03

Több mint másfél éve, hogy Bajor Imrét végső útjára kísérhette a családja, barátai és rajongói, ennek ellenére a színművésznek még nem állítottak sírkövet. Ennek oka, hogy a hagyatéki ügyek elhúzódnak, és bizony a sírkő állítás sem olcsó manapság Magyarországon, ez gyakran több milliós tételt jelent. Persze több megoldás is van arra, hogy akár már előre gondoskodjuk saját temetkezésünkről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2014 augusztusában hunyt el Bajor Imre, a temetésén több ezren vettek részt. Ennek ellenére a családja még most sem állított sírkövet, csupán a fejfa és friss virágok díszítik a nyughelyét. Ennek oka egyébként, hogy a színész hagyatéki ügyei elhúzódnak, viszont Bajor Imre egykori barátai már most szeretnének emléket állítani - írja a Borsonline.

A temetkezés egyébként nem olcsó manapság hazánkban, így nem is csoda, hogy a család nem tudta zsebből kifizetni a sírkő sokszor milliós költségeit. A temetkezést azonban mindenkinek ki kell előbb-utóbb fizetnie.

Mennyibe kerül a rokonok búcsúztatása?

Hazánkban az utóbbi időben jelentősen nőttek a temetkezéssel kapcsolatos költségek. Egy temetés függ:

  • A kellékek díjától,
  • Az elvégzett munkálatoktól,
  • A sírhely árától,
  • A sírásás, ravatalozás díjától és
  • A sírkő árától, a sírköves munkadíjától.

Ezek a kiadások összesen sokszor elérik a milliós tételt, de nem ritkák a 2-3 millió forintba kerülő temetkezések sem.

A tapasztalatok szerint a sírköves munka milliós nagyságrendű, sokszor 2-2,5 millió forintot tesz ki

- mondta korábban a Pénzcentrum kérdésére a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogyan készülhetünk fel a kiadásokra?

A legtöbb családnak anyagi megterhelést jelent a végső búcsút kifizetni. Az életbiztosítás lehet az egyik megoldás a temetkezési költségek fedezésére, ez ugyanis nem képezi a hagyaték részét, így a halotti bizonyítványt (és még néhány dokumentumot) bemutatva akár pár napon belül is hozzájuthat a kedvezményezett a biztosítási összeghez.

Ahogy arról korábban már írtunk ebben segítségünkre lehet az önsegélyező pénztári megtakarítás is, sőt már kifejezetten a temetési költségek kifizetésére szakosodott szolgáltatót is találhatunk. Erről részletesebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?