A felújítás időtartama alatt átlagosan körülbelül 30 százalékos termeléskiesést prognosztizálnak,
Néhány napja robbant be a köztudatba a World Health Organisation (WHO) jelentése, miszerint a szalonna, a sonka és a kolbász is legalább annyira rákkeltő, mint a cigaretta. Ennek ellenére nem tervezik a közétkeztetési és a kórházi menük átírását - írja a Népszabadság.
Egyelőre nem fogják átírni a közétkeztetési és a kórházi menüket a WHO jelentése miatt. Polgár Csaba professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-helyettese szerint a WHO közleményében a vörös és a feldolgozott húsok rákkockázatáról semmilyen új adat nem szerepelt. Nem kell törölni az étrendből a vörös húsokat és a felvágottakat, a lényeg az, hogy mértékkel fogyasszuk ezeket. Nem a húsokkal, hanem az elkészítési móddal lehet probléma, a nagyüzemi módon feldolgozott termékek ugyanis növelik a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
Bár az onkológiai intézetben füstölt húst nem kapnak a betegek, feldolgozott vörös húst, és tőkehúst igen. A húsok kétharmada szárnyas, 7-10 naponként pedig hal is kerül a betegek tányérjára, valamint májkrém, virsli, grillezett és sült hús is szerepel az étlapon. A már meglévő daganatot az étkezés nem befolyásolja, ugyanis a betegség gyorsabb lefolyású, minthogy a káros élelmiszerek kifejthetnék hatásukat. A daganat hosszú időn keresztül alakul ki, a kórházban a diéta értelme már csekély lenne - nyilatkozta a lapnak több onkológus.
Ettől függetlenül az egészséges emberek számára ajánlott táplálkozási javaslatok a betegeknél is irányadóak lehetnek, náluk elsősorban a megfelelő és jó minőségű fehérjebevitel fontos, de kismértékben a húsfogyasztás sem tiltott - tette hozzá Kiss István professzor, a Pécsi Egyetem népegészségtani intézetvezetője. Nagy valószínűséggel az óvodákban és az iskolákban sem módosítják a menüket, mert a konyhatechnológia most is korszerű, a húsokra vonatkozó ajánlások pedig eddig is érvényben voltak.
Óriási bejelentést kapott rengeteg magyar autós: súlyos költség lett olcsóbb, ezt már sokan megérzik
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak átlagdíjai országosan 0,8 százalékkal csökkentek a III. negyedévben.
-
Ez a cég ott lát lehetőséget, ahonnan más menekül: bevásárolták magukat egy borsodi zsákfalu baromfifeldolgozójába
A Pi-Pi Kft. a Demján Sándor Tőkeprogram segítségével korszerűsíti az üzemet.
-
Elektromos 4x4 városban, országúton, terepen: hol jön ki az előnye?
Mit is nyújt a négykerék-hajtás a mindennapokban az autósok számára?
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.







