16 °C Budapest

Erre mindenképp figyelj oda, ha nyaralni indulsz

2015. július 10. 20:05

Bár a közösségi oldalak folyamatosan fejlődnek, a felhasználók adatainak védelmére létrehozott beállítások sok veszélyforrást kiküszöbölnek, továbbra is nagyon fontos, hogy milyen információkat, kikkel osztunk meg. Bár a közösségi oldalak készítői is törekednek arra, hogy az emberek saját figyelmetlenségük miatt ne szolgáltatathassák ki magukat a közösségi térben, egy sor apróságra a felhasználóknak maguknak kell ügyelniük.

Fontos, hogy csak az utazásról, nyaralásról hazaérkezve véleményezzünk, posztoljuk, vagy töltsük fel fényképeinket, és lehetőleg soha ne jelentkezzünk be a közösségi oldalakon fiókjainkba idegen eszközről. Egy rosszul kezelt Facebook profillal tálcán kínáljuk fel értékeinket vadidegeneknek - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Groupama Biztosító.

Ügyeljünk kapcsolataink megbízhatóságára! Csak olyan embereket jelöljünk be vagy igazoljunk vissza ismerősnek, akiket valóban ismerünk. Az alapértelmezett védelmi beállítások csak idegenekre vonatkoznak, ismerőseink már hozzáférhetnek az adatainkhoz!

Idegen eszközről ne jelentkezzünk be közösségi oldalakon személyes fiókjainkba!

Nem tudhatjuk, hogy az idegen gépek, de akár okos telefonok vagy tabletek milyen beállításokkal rendelkeznek, milyen programokat telepítettek rájuk, így pl. hazai vagy külföldi internetkávézókban ne jelentkezzünk be semelyik közösségi oldal fiókunkba! Nyaraláskor a hotel wifijére csatlakozva egy fokkal nagyobb biztonságban vagyunk, de azt is érdemes körültekintően használni.

Lehetőleg csak hazatértünk után véleményezzünk, osszunk meg fotókat! Nyaralás, kikapcsolódás közben mellőzük a megosztásokat és véleményezéseket, hiszen ezzel felhívjuk a figyelmet arra, hogy otthonunktól távol tartózkodunk. Ezeket időzítsük hazaérkezésünk utánra, de akkor is gondoljuk át, mi mindent osztunk meg tágabb ismerősi körünkkel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Természetesen nemcsak akkor érdemes a közösségi oldalakon profiljainkra ügyelni, amikor nyaralunk, hanem minden más esetben is. Azzal, hogy a megosztott képeken megmutatjuk, milyen értékek merre találhatóak az otthonunkban, esetleg az ablakok zára, az ajtók zárrendszerre is látszik rajtuk, gyakorlatilag komplett térképet teszünk közzé lakásunkról a közösségi oldalakon. Amikor pedig idegen helyről bejelentkezünk, azt jelezzük, hogy otthonunktól távol vagyunk, tehát most üresen áll a lakásunk, házunk.

Káresetnél nem számít, hogy mit osztottunk meg

Ha óvatlanságunk miatt mégis megtörténik a baj és betörés áldozatai lettünk, fontos tudni, hogy a biztosítótársaság szempontjából egy betöréses lopás kártérítésénél nincs relevanciája annak, hogy a betörő honnan értesült értékeinkről és arról, hogy a lakás vagy ház üres. A biztosító tapasztalata szerint a tettesek több forrásból is megtudhatják, hogy nincs otthon senki, a közösségi háló csak egy lehet a sok közül. A betörők máshonnan is szerezhetnek tudomást arról, ha egy lakás üres, ehhez elég akár egy mobiltelefon-beszélgetést meghallani, vagy "próba, szerencse" van a dolog mögött, azaz egyszerűen csak becsengetnek lakásokba, és így tesztelik, hogy otthon vannak-e.

NEKED AJÁNLJUK
Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val!

Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 4. 14:00
A Hazatalálsz című saját gyártású sorozat 2. évadában több új szereplő is felbukkan majd. Íme a rész...
Bankmonitor  |  2024. március 4. 13:07
Megjelentek a januári nyugdíjstatisztikák: a KSH adatai szerint az átlagnyugdíj és a mediánnyugdíj e...
Holdblog  |  2024. március 4. 12:31
Az előző részben a német gazdaság általános kihívásairól írtam. Jelen bejegyzésben a gazdaság motorj...
Buxelliott  |  2024. március 4. 08:55
A hagyományos értelemben (nem elliotti) ék hozta a várakozást, az ék ideális célára teljesült. Ellio...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkor rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem