15 °C Budapest
Egyre drágább kutyát tartani Magyarországon

Egyre drágább kutyát tartani Magyarországon

2014. október 3. 14:02

A hazai lakosság kétharmada tart otthonában valamilyen háziállatot, a magyarok tehát egyértelműen állatbarátnak nevezhetők . A kisállatokat sok esetben családtagként kezelik, így esetleges megbetegedésük komoly érzelmi és anyagi gondot okozhat nem csak az egyedül élő gazdáknak, de a családoknak is. A kutyák és macskák baleset miatti csonttörésének kezelése például százezres nagyságrendű kiadást is jelenthet. A váratlan költségek okozta problémák kivédése érdekében a várakozások szerint a jövőben egyre több tulajdonos köt majd biztosítást házi kedvencére.

A Generali legutóbbi kutatása szerint a magyar felnőttek 65 százalékának van valamilyen házi kedvence, a legtöbben kutyát vagy macskát tartanak otthonukban. Különösen sokan szeretik az állatokat a fiatal felnőttek körében, a 18-29 éves korosztályban négyből három nevel otthonában kisállatot.

Az állattartás a sok öröm mellett problémákkal és aggodalmakkal is jár a gazdák számára. A legnagyobb megrázkódtatást az okozza, ha a ház kedvencét baleset éri vagy megbetegszik. A legtöbb háztartásban a kutyák és macskák családtagnak számítanak, így nem meglepő, hogy a gazdákat érzelmileg és anyagilag is megviselné, ha baj érné kedvencüket.

A magyar kisállattartóknak komoly összegeket kell kedvencük orvosi ellátására fordítania. Dr. Varga József, állatorvos szerint a házi kedvencek megbetegedése legjobb esetben is tízezres kiadásokkal jár.

"A korcsoport és az adott szezon is befolyásolja, de kutyákkal leggyakrabban fertőző megbetegedések miatt fordulnak hozzánk, melyek kezelése néhány tízezer forintba kerül. A kutyák esetében gyakoriak az autóbalesetek vagy verekedésből származó sérülések, csonttörések is, melyek kezelése komolyabb esetben százezres kiadást jelenthet a gazdák számára. A macskák esetében a felső légúti, hasmenéses fertőzéses és parazitás megbetegedések a leggyakoribbak, illetve sok baleset származik az emeletről történő kiugrás miatt. A macskák kezelése átlagosan 10-20 százalékkal kerül kevesebbe a kutyákénál"

- mondta el a Család Utcai Kisállatrendelő orvosa, akinek tapasztalatai szerint a kisállat-tulajdonosok - ha anyagi lehetőségeik engedik - egyre inkább hajlandók mélyebben a zsebükbe nyúlni egy-egy drágább, speciális kezelés kedvéért.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16