24 °C Budapest
Budapesti banki robbantás: még mindig keresik a tettest

Budapesti banki robbantás: még mindig keresik a tettest

Pénzcentrum
2014. július 29. 14:03

Lassan nyolc hónapja keresik a januári banki robbantás tettesét, tetteseit.

Még mindig nagy erőkkel keresik a januári banki robbantás tetteseit - derül ki (furcsamód) egy helyreigazításból. A Blikk még májusban írt arról, hogy gyakorlatilag leállította a rendőrség a nyomozást, a nagy létszámú nyomozócsoport tagjai már nem keresik az elkövetőt. Az Országos Rendőr-főkapitányság - lapunkhoz is eljuttatott helyreigazításában - cáfolja a lap információit: úgy tűnik tehát, hogy a nyomozók még mindig keresik az elkövetőket.

A lap szerint az eddig beérkezett szép számú lakossági bejelentéseket kivétel nélkül kivizsgálják s feldolgozzák. Egyetlen elvarratlan szálat sem hagynak. Azt is meghatározták a szakemberek, hogy pontosan milyen robbanóanyaggal történt a támadás, több száz nyomot rögzítettek, s jó néhány tanút is kihallgattak a nyomozás során.

Január 13-án, hétfőn reggel egy Budapest XIII., Lehel úti, egymással szomszédos bankfiókok utcafronti bejárati oldalának egy része 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. Személyi sérülés nem történt. A környéken lakók hatalmas robajra ébredtek, a robbanás hangja több kerülettel arrébb is hallatszott: sokan mennydörgésszerű hangot hallottak, megszólalt több riasztó, néhány perccel később pedig rendőr-és tűzoltóautók hangja verte fel a hajnali csendet. Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre repítette, még délelőtt is üvegszilánkok borították az úttestet.Képek a feltételezett robbantóról Fotó: police.hu

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, személyi sérülés nem történt. A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi azt az ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 cm3-es, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A rendőrség korábbi tájákoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett
elkövetésének gyanúja miatt folytatja az eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügy felderítését 135 főből álló nyomozócsoport végzi - mondták februárban.

Fotó: police.hu


A rendőrség hivatalos tájékoztatásai azt tartalmazták, hogy a bűncselekmény nem emberi élet kioltására és/vagy személyi sérülés okozására irányult, a végrehajtás során személyi sérülés nem történt. Az eljárás azonban ismeretlen tettes ellen folyik robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Azt is megtudtuk a rendőrségtől, hogy a robbantó nem vitt el pénzt, vagy bármi mást a bankfiókból.

Az is biztos, hogy a rendőrség hivatalos honlapján ma is megtalálható a - bruttó 10 millió forintos - nyomravezetői díj kitűzéséről szóló, január 16-i felhívás.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 16:07
A kormánypárti lap még márciusban, a választási kampányban tette közzé a most helyreigazított valótl...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?