Harapófogóval járnak vásárolni a magyar nagyvárosban

Pénzcentrum
2012. október 16. 11:23

Újabb bűnözői trend kezd kibontakozni Magyarországon: egyre több helyen lopják a kilincseket a kapukról, ajtókról.

Nemrég például Pécsről érkeztek hírek arról, hogy lopják a kilincseket több városrészben is. A tolvajok valószínűleg azért gyűjtik az ajtónyitókat, mert fémből vannak; a kevésbé mutatós, olcsóbb darabokhoz nem nyúlnak - írja a helyi bama.hu hírportál.

Az is előfordult már, hogy egy-egy társasház mindkét kapuját megfosztották a kilincsektől, pár nap alatt kétszer is. Az egyik család elmondása alapján a ház mindkét bejárati ajtajáról elvitték a kilincseket, ráadásul belülről - a külső részt, ahol csak gomb van, meghagyták. Az ott élők szerint nem is maga a kár bosszantó, hanem az, hogy nem tudnak kimenni az ajtón. Sokuknak ugyanis nincs kapukulcsuk, így jobb híján fogóval a zsebükben járnak dolgozni, bevásárolni.

Az egyik lakó, aki megelégelte a dolgot, egy halom rozoga kilincset tett egy szatyorba, és kitette a lépcsőházba "Ezt vidd el!" felirattal.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Kertvárosi Rendőrőrs körzeti megbízottja hétfőn délután elfogott egy pécsi férfit, aki a kilincslopásokkal gyanúsítható.

Fokozottan ellenőrzik a fémkereskedőket

Mint arról néhány napja beszámoltunk, átfogó ellenőrzést kezd az illegális fémkereskedelem megfékezésére októbertől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Suller György Attila őrnagy közleményében azt írta: a közép-magyarországi régióban fokozott közúti- és helyszíni ellenőrzésekre lehet számítaniuk még a törvényesen működő fémkereskedőknek is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kifejtette: az utóbbi időben megnövekedett fémlopások egyebek mellett a nagyobb közszolgáltatóknak - a MÁV-nak, a BKV-nak, az elektromos műveknek - okoznak jelentős károkat, ezért indítanak ellenőrzést az illegális fémkereskedelem megfékezésére, felderítésére és megelőzésére. A NAV pénzügyőrei tavaly országszerte több mint ezer tonna fémet foglaltak le, és hatvankilenc illegális fémtelepet számoltak fel.

Az utóbbi időben minden napra átlagosan 24 fémlopás jutott, a bűncselekmények csak tavaly 1,8 milliárd forintos kárt okozhattak; a hatóság az első hét hónapban 20 milliárdos büntetést szabott ki a szabályszegésen ért cégekre. lapinformációk szerint az anomáliák felszámolására, a kiskapuk bezárására a szaktárca előtt több javaslat is fekszik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Bankmonitor  |  2023. február 6. 17:35
Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a...
Holdblog  |  2023. február 6. 12:45
Mielőtt azt hinnénk, hogy túl vagyunk az infláció nehezén, érdemes egy pillantást vetni az alábbi áb...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?