21 °C Budapest

Síelésnek indult: kálvária lett belőle

Pénzcentrum
2012. január 10. 14:32

A téli hónapokban sokan kelnek útra síelni, rokonokat, barátokat látogatni, kikapcsolódni. Akármilyen problémamentesnek tűnik is egy hosszú hétvége Bécsben, vagy pár hét egy napsütötte országban, bizonyos veszélyekre mindenképpen fel kell készülni, utasbiztosítás nélkül semmiképpen nem tanácsos külföldre utazni.

A nyár mellett a téli hónapok jelentik a legkedveltebb utazási időszakot, melynek megvannak a maga szokásai és kedvelt célpontjai. Egy friss kutatás szerint az internetezők közel fele szokott télen külföldre utazni, 9 százalékuk - jellemzően a 30-as éveikben járó diplomások - ezt minden télen megteszi. A megkérdezettek negyede idén is tervez valamilyen téli utazást. A kapott válaszok alapján a közeli célpontok a legnépszerűbbek: Ausztria, Szlovákia és a hazai tájak. A telelők majd fele űz rendszeresen téli sportokat, ötödük kifejezetten ilyen céllal utazik a téli hónapokban.

Korábban: "Elszállt az euró: már csak gazdagék járnak síelni"

"Akár csak ismerőseinket látogatjuk meg egy külföldi városban, vagy egy határ menti kisvárosba ugrunk ki a hétvégére, bármikor érhet minket nem várt meglepetés. Bármilyen rövid vagy problémamentesnek tűnő a tervezett külföldi utazás, vannak olyan kockázatok, betegségek, balesetek, melyeket nem lehet teljesen kizárni, ezért érdemes mindenkinek utasbiztosítást kötnie az utazás idejére. Naponta egy tábla csokoládé árából kijön egy biztosítás, ezen igazán nem érdemes spórolni. Különösen, ha mérlegeljük, hogy ezzel több százezer forintos külföldi kórházi ápolás vagy felkutatás és mentés költségét elkerülhetjük." - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Korábban: "Sokkol a benzinár: ezeket a kutakat jobb, ha elkerülöd"

Ahány utazás, annyiféle úti cél, de megvannak azok a közös veszélyek, amelyekre mindenkinek érdemes felkészülnie:

1. Nem lehet elégszer ellenőrizni, hogy megvannak-e a személyazonosító okmányok. Minden pillanatban tartsd ezeket magadnál, hiszen ha elkeveredsz utastársaidtól vagy síelés közben balesetet szenvedsz, ezek nélkül nem biztos, hogy azonosítani tudnak.

2. Magyarország külképviseletének elérhetőségeit és hivatali óráit célszerű előre kigyűjteni, hiszen ha elveszted az okmányaid, vagy például kirabolttak és nem tudsz hazajutni, hozzájuk tudsz segítségért fordulni.

3. Mindenképp vidd magaddal az utasbiztosítási kötvény adatait. A kötvényszám mellett a biztosító segítségnyújtó telefonszámára is szüksége lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Az Európai Egészségbiztosítás Kártyával biztosítható, hogy a kórházakban, a gyógyszertárakban és az orvosoknál az adott ország állampolgáraival egyenlő bánásmódban részesüljön. A kártya az Európai Unió 27 tagállamában, illetve Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc területén érvényes és az adott ország társadalombiztosítási szervével szerződésben lévő egészségügyi szolgáltatók ellátását fedezi.

5.
Ma már nem kérdés, hogy mobiltelefont mindenhova magunkkal visszük, de utazás alatt a megszokott funkciók mellett a GPS helymeghatározás miatt ez még fontosabb lehet. Még síelés közben is érdemes a telefont zsebben tartani.

6. A családban gyakori betegségek és allergiák elleni gyógyszereken kívül utazási kellemetlenségekre is csomagoljunk be gyógyszereket.

7. Mint minden sport, a síelés is veszélyes lehet, de természetesen a megfelelő védőfelszerelés sokat segíthet a sérülések elkerülésében. Ezek között a bukósisak és a testprotektor viselete a legfontosabb. Előbbi több országban kötelező is a sípályákon.

8. Ha autóval kelsz útra, ne felejtsd otthon a hóláncot! Nemcsak hasznos, mert biztonságosabbá teszi a közlekedést, de több országban kötelező is.

9.
A gépjármű felszerelései között ellenőrizd, és ha szükséges, egészítsd ki az elsősegély doboz tartalmát. Mindig tegyél az autóba ivóvizet és meleg takarót arra az esetre, ha huzamosabb ideig kellene várakozni.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem