24 °C Budapest

5000 kilométer alatt is megéri a biztosítás?

Pénzcentrum
2011. november 11. 12:35

Míg a kgfb kampány első hete viszonylag csendesen telt, addig az elmúlt napokban már megindultak a kötések; az autósok egyre nagyobb számban győződnek meg róla, hogy érdemes kihasználni az újabb jelentős áresést. Bár a váltók döntő többségénél a fő motivációt az idén is elérhető több ezer forintos átlagos megtakarítás jelenti, egyre többen vannak, akiknél a döntést az befolyásolja, hogy a biztosító milyen kiegészítőt kínál a kötelező mellé.

Az idei kötelező kampányt a merész és újító megoldásokat kínáló biztosítók forgatják fel. Mivel az elmúlt években folyamatosan csökkentek a kgfb díjak, elértük, hogy európai viszonylatban is Magyarországon a legalacsonyabbak. A több éves csökkenés eredményeként mostanra az előző évekhez képest kisebb árkülönbségek adódnak az egyes biztosítók között. Éppen ezért a kötések során egyre nagyobb szerepe van már itthon is annak, hogy a kötelező biztosításhoz milyen kiegészítő szolgáltatások választhatók, hiszen az ár mellett ez is egyre fontosabb szempont az ügyfelek számára.

A négy éve működő Genertel 20-30 százalékos kedvezményt kínál mindazon autósok kgfb-díjára, akik a kötelezőt és a miniCascó extra biztosítást tartalmazó Gépjármű-biztosítási alapcsomagot veszik igénybe, és ezzel gondoskodnak saját káruk fedezetéről is arra az esetre,ha ők maguk okoznak balesetet.

A társaság elsőként vezette be Magyarországon a futásteljesítményhez igazított tarifáit. A Genertel által végzett felmérés szerint növekszik azon autósok aránya, akik éves szinten kevesebb, mint ötezer km-t tesznek meg gépjárművükkel. Ennek oka döntően az üzemanyagárak emelkedése, de szerepet játszik az is, hogy sok esetben a család rendelkezik még egy saját vagy akár céges kocsival. 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 16:13
Ez a héten már legalább a harmadik megyei napilap a kormánypárti médiagólem, a KESMA/ Mediaworks por...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?