Kgfb: jobb, ha vigyázol a kalkulátorokkal

Pénzcentrum
2011. november 9. 13:35

Bár az autósok által elérhető kedvezmények és többletszolgáltatások elvileg azonosak, óriási eltérések lehetnek ugyanazon szerződő esetében is az egyes internetes kalkulátorok által biztosítónként kikalkulált kötelező felelősségbiztosítási (kgfb) díjak között. Az online alkuszok ugyanis előnyben részesítik a gyorsaságot a pontossággal szemben - hívták fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetségének szerdai sajtótájékoztatóján, bemutatva a szervezet saját Díjnavigátorát.

Több mint négymillió autóst érint ma Magyarországon a kötelező felelősségbiztosítási kampány, a biztosítók közötti választásban a Magyar Biztosítók Szövetségének Díjnavigátora is az autósok rendelkezésére áll - hívta fel a figyelmet a MABISZ sajtótájékoztatóján Molnos Dániel, a szervezet főtitkára.

A biztosítási alkuszokéhoz képest mintegy egyhetes csúszással lehet kalkulálni a MABISZ kalkulátorával, ennek oka, hogy olyan hiteles kalkuláló felügyeletet akartak kialakítani, ahol az összes létező paramétert korrekt módon, alaposan veheti figyelembe az autós - mondta Szombat Tamás, a szervezet gépjárműbiztosítási tagozatának elnöke. Az alkuszi piacon azonban a gyorsaság többet ér, mint a pontosság, holott ez utóbbin múlik elsősorban, ténylegesen mekkora kgfb-díjat fizet egy autós.

Az interneten fellelhető kalkulátorok többsége ugyanis nem egészen pontos, ugyanazon személy esetében több ezer forintos eltérések is vannak az egyes kalkulátorok által megállapított díjak között. 15 biztosító ajánlata közül mindössze 4 biztosító esetében mutattak azonos eredményt a kalkulátorok, a díjak közötti eltérések pedig a biztosítók megjelenítési sorrendjét is befolyásolják. A legnagyobb különbség ugyanazon személyre és biztosítóra vonatkozó díjak között 14-szeres (!) volt.

Ezért fontos, hogy az ügyfelek körültekintően tájékozódjanak, a MABISZ Díjnavigátora a biztosítók kedvezményeit az adott biztosító által ellenőrzötten és jóváhagyottan (Szombat Tamás megfogalmazása szerint üzleti érdekektől mentesen, hitelesen) jeleníti meg. A Díjnavigátor díjkalkulációinak komponenseit maguk a biztosítók tartják karban - emelte ki Szilágyi József, a MABISZ informatikai osztályvezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?